Presentatieconcert - Arie Loonstra's Psalmetudes voor piano

Presentatieconcert - Arie Loonstra's Psalmetudes voor piano

GASTPROGRAMMERING

Arie Loonstra: "De melodieën uit 1550 zijn wereldwijd beroemd geworden door de teksten. Die psalmteksten hebben een bepaalde lading, de emoties lopen uit elkaar van ‘himmelhoch jauchzend’ tot ‘zum Tode betrübt’. Ik heb geprobeerd al die gevoelens terug te laten komen in mijn composities. Dat lukte niet altijd, want sommige psalmen verwoorden meerdere emoties. Maar door er zo diep in te duiken en er mee bezig te zijn, ontdekte ik steeds meer de rijkdom van de psalmen.” Lees ons volledige interview met Arie Loonstra.


Psalmen bewerkt voor piano

De eeuwenoude Psalmen inspireren nog altijd. Arie Loonstra toonzette als eerste componist alle 124 psalmmelodieën voor piano. Een unicum in de muziekgeschiedenis. Loonstra bestrijkt een breed muzikaal palet variërend van koralen à la Bach tot Chopin-achtige etudes. Tijdens dit presentatieconcert spelen pianist Wouter Bakker en Gertrude Loonstra (viool) een bloemlezing uit dit unieke project.

Arie Loonstra is vermaard in de reformatorische sector om zijn psalmbewerkingen. Het concert begint en eindigt met samenzang in de zetting van de nieuwe psalmbewerkingen.

piano Bösendorfer Imperial 290 concertvleugel psalmen gastprogrammering samenzang viool Arie Loonstra
zaterdag 1 november 2014, 20:00 uur

*Gastprogrammering* De eeuwenoude Psalmen inspireren nog altijd. Arie Loonstra toonzette als eerste componist alle 124 psalmmelodieën voor piano. Een unicum in de muziekgeschiedenis. Loonstra bestrijkt een breed muzikaal palet variërend van koralen à la Bach tot Chopin-achtige etudes. Tijdens dit presentatieconcert spelen pianist Wouter Bakker en Gertrude Loonstra (viool) een bloemlezing uit dit unieke project.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 1 november 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer