Raoul Steffani (bariton) & Severin von Eckardstein (piano) - Schuberts Die Schöne Müllerin - Liedrecital

Raoul Steffani (bariton) & Severin von Eckardstein (piano) - Schuberts Die Schöne Müllerin - Liedrecital

Programma

Schubert - Die schöne Müllerin, D,795


'Die schöne Müllerin' van Schubert

Bariton Raoul Steffani en pianist Severin von Eckardstein nemen je mee naar de gevoelswereld van de vroege negentiende eeuw. In Schuberts meesterwerk 'Die schöne Müllerin ontmoet een jonge, energieke molenaar de wonderschone molenaarsdochter, maar hun romance wordt verstoord door een stoere jager. Dan ontvouwt zich een verhaal vol passie, jaloezie en tragiek. Het verhaal eindigt hartverscheurend. Laat je meevoeren door Schuberts wereld van herkenbare emoties en geniet van deze tijdloze klassieker!


Raoul Steffani

Je kunt er niet omheen: Raoul Steffani behoort tot de toonaangevende zangers van zijn generatie. De afgelopen jaren viel hij regelmatig in de prijzen. Zo won hij in 2018 de GrachtenfestivalPrijs en de Dutch Classical Talent Publieksprijs. Als klap op de vuurpijl ontving Raoul in 2023 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Bij het grote publiek is Raoul bekend van het Prinsengrachtconcert van 2019. Zijn optreden samen met Pekka Kuusisto en Camerata RCO werd live uitgezonden op de nationale televisie.


Severin von Eckardstein

Een belangrijk concours winnen is één, maar om daarna als pianist relevant te blijven is andere koek. Meesterpianist Severin von Eckardstein kan erover meepraten. In 2003 won hij de Koningin Elisabethwedstrijd. Dat was al een prestatie op zich, maar ook in de jaren die volgden ontpopte Severin zich tot een veelzijdige pianist van statuur. Naast Wereldpianist en kamermusicus beluister je hem nu ook als fijnzinnig liedbegeleider. In die rol maakt hij zijn debuut met een van de beroemdste liedcomposities van zijn lievelingscomponist Frans Schubert: Die schöne Müllerin.


YouTube-Tip


piano Franz Schubert bariton Liedcyclus Die schöne Müllerin Liedrecital seizoen 2024-2025 Romantiek wereldpianist Nederlandse Muziekprijs
zaterdag 22 februari 2025, 20:00 uur

Grenzeloze hartstocht en onvervuld verlangen, het zijn de ingrediënten voor een van de ontroerendste liedcomposities ooit geschreven: Schuberts Die schöne Müllerin. Een jonge molenaar wordt hopeloos verliefd op de mooie molenaarsdochter. Zij heeft haar zinnen echter gezet op een stoere jager. Dat kan niet goed aflopen. Hoe? Dat hoor je van bariton Raoul Steffani en meesterpianist Severin von Eckardstein. Als geen ander brengt dit klassieke dreamteam Schuberts tragische liefdesgeschiedenis tot leven. Severin von Eckardstein geldt als een van de belangrijkste interpreten van Schuberts pianomuziek. Raoul Steffani, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2023, is 'met zijn warme baritonstem en gevoeligheid voor tekst een gedroomde liedvertolker', vindt de Volkskrant.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 22 februari 2025, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer