Lavinia Meijer (harp) & Alma Quartet - Debussy, Glass, Arnalds - City Artist

Lavinia Meijer (harp) & Alma Quartet - Debussy, Glass, Arnalds - City Artist
Uitvoerenden: Lavinia Meijer Alma Quartet

 

Lavinia Meijer (harp) & Alma Quartet - Debussy, Glass, Arnalds - City Artist

Op het programma staan onder meer onderstaande stukken en wordt nog aanvuld.
Het concert bevat een pauze
Danse sacrée et profane
Deze twee dansen voor harp en strijkkwartet behoren tot meest fijnzinnige muziek van Claude Debussy. Vanwege de subtiele klanken ervaren luisteraars veel overeenkomsten met schilderijen van impressionistische schilders zoals Claude Monet.
The Hours (sel.)
Philip Glass' The Hours is de soundstrack bij de film van Stephen Daldry en gebaseerd op de gelijknamige roman van Michael Cunningham. De filmmuziek won een BAFTA en werd voor vele andere prijzen genomineerd. Nog belangrijker is de indruk die de muziek maakte op de jongere generatie componisten. Samen met bijvoorbeeld Einaudi en Richter staat Glass aan het begin van de zogenoemde neoklassieke muziek.
Lag fyrir ömmu
Lag fyrir ömmu betekent letterlijk 'Liedje voor oma. Olafur Arnalds componeerde het als eerbetoon aan zijn overleden grootmoeder.
zaterdag 22 maart 2025, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal en de internationaal gevierde harpist Lavinia Meijer horen bij elkaar. Al tien jaar is ze een graag geziene gast op ons concertpodium. Dit seizoen is Lavinia op voorspraak van de Edesche Concertzaal City Artist van de gemeente Ede. Onderweg op haar rondgang langs de vier grote Edese podia beluister je haar hier samen met het beroemde Alma Quartet. Lavinia speelt onder meer Debussy's Danse sacrée et profane, muziek waarmee het voor haar allemaal mee begon. Met onder meer The Hours van Philip Glass en het sfeervolle stuk Lag fyrir ömmu van Olafur Armalds neemt Lavinia Meijer je verder mee op reis door haar indrukwekkende carrière.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 22 maart 2025, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer