Ronald Brautigam - Scandinavische zomernachten - Nielsen, Beethoven, Stenhammar, Schumann - Wereldpianisten

Ronald Brautigam - Scandinavische zomernachten - Nielsen, Beethoven, Stenhammar, Schumann - Wereldpianisten

Wereldpianisten '20/'21

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '20/'21:

Lange zomernachten

Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan lange zomernachten. Daar waar de zon niet onder gaat en een mysterieus avondlicht oude volksverhalen in herinnering roept. Geen wonder dat juist in het ruige noorden de adembenemende landschappen dankbaar onderwerp waren voor de toch al hyper-romantische negentiende-eeuwse componisten. De Zweed Wilhelm Stenhammer nam de melancholieke sfeer van de late zomdernachten als uitgangspunt voor zijn gelijknamige sfeervolle pianosuite . En dan Robert Schumann... , hij was weliswaar geen Scandinaviër, maar in zijn grillige Phantasiestücke trekken donkere nachtvisioenen en koortsachtige dromen aan de luisteraar voorbij.


Carl Nielsen behoort tot de grootste componisten van Denemarken
Wat Grieg is voor Noorwegen, is Carl Nielsen voor Denemarken (lees meer over Carl Nielsen...)


Ronald Brautigam

Al ruim dertig jaar behoort wereldpianist Ronald Brautigam tot de meest toonaangevende en veelzijdige Nederlandse pianisten. Hij is net zo thuis op een achttiende-eeuwse fortepiano als op een moderne concertvleugel. In de Edesche Concertzaal voelt hij zich ongetwijfeld als een vis in het water achter de imposante Bösendorfer Imperial. Geen wonder dat Brautigam koos voor stukken die op dit instrument uitermate goed uit de verf komen.


"Ik kan er op elke piano wel wat van maken"
"Het is een Scandinavisch programma geworden. Ik ben bijvoorbeeld gek op de muziek van Carl Nielsen, die 150 jaar geleden werd geboren".
(Interview Ronald Brautigam, lees dit interview.)


Beluister Ronald Brautigam in Schumanns Kreisleriana, op. 16


Beluister de imposante Bösendorfer Imperial van de Edesche Concertzaal

Eén van 's werelds mooiste vleugels staat in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is 2.90 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank, vol van rijkdom en kleur. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden. Geniet van deze unieke kans, en luister naar de zeldzame combinatie van toppianist Ronald Brautigam met deze bijzondere Bösendorfer Imperial.

De nieuwe Bosendorfer Imperial 290
De nieuwe Bösendorfer Imperial 290, bijzonder in klankkleur en klankrijkdom.


piano vleugel Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten Wilhem Stenhammar Robert Schumann Carl Nielsen Ludwig van Beethoven Scandinavië Late zomernachten
zaterdag 31 oktober 2015, 20:00 uur

Laat de herfst voor wat die is en zomer nog even na! In de Edesche Concertzaal laat Ronald Brautigam de Bösendorfer Imperial zwelgen in muziek van Beethoven, Schumann, Nielsen en Stenhammar over adembenemende landschappen en eeuwige zomernachten. Muziek die bij Brautigam in uitstekende handen is. Al meer dan dertig jaar behoort hij tot de meest toonaangevende en veelzijdigste Nederlandse pianisten.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 31 oktober 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. Nu ook met hoogwaardige live uitzendingen. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer