Duo Piano: Louis van Dijk en Bernd van den Bos op twee Bösendorfer Imperials!

Duo Piano: Louis van Dijk en Bernd van den Bos op twee Bösendorfer Imperials!


Tweede Bösendorfer Imperial in de Edesche Concertzaal

Speciaal voor dit unieke concert van Louis van Dijk en Bernd van den Bos levert BOL Piano's & Vleugels uit Veenendaal een extra Bösendorfer Imperial. Een unieke gebeurtenis, want zelden zijn deze instrumenten samen in één concert te beluisteren. 

"Bernd en ik geven donderdag 5 maart een kijkje in de keuken", vertelt Louis van Dijk. "Het wordt een soort masterclass. Bernd stelt vragen en ik antwoord."

Louis van Dijk

Pianist Louis van Dijk behoeft nauwelijks nog introductie. In 1961 begon zijn glansrijke carrière met het winnen van het Loosdrechtse Jazzconcours. Het lijstje met prominente musici waarmee Louis samenwerkte is enorm. Naast grote namen uit de klassieke muziekwereld als Elly Ameling, Daniël Wayenberg en Jaap van Zweden, speelde hij ook regelmatig samen met jazzgrootheden als Pim Jacobs, Dizzy Gillespie en Toots Thielemans. In de Edesche Concertzaal slaat Louis de handen ineen met de Edese pianist Bernd van den Bos.

De nationale pers over Louis van Dijk: "Magistraal improvisator, Begenadigd virtuoos" (Telegraaf); "Stijlvol geheel van virtuositeit" (NRC); Een groot artiest en uniek door zijn veelzijdigheid"(Herman Krebbers).


Bernd van den Bos

Pianist Bernd van den Bos is vooral bekend door zijn rol als de vaste pianist en muzikaal leider bij Simone Kleinsma’s theaterprogramma 'Songbook', Brigitte Kaandorps 'Bonbonnière-tour', André van Duins theatershow 'Ja hoor… daar is ie weer!' en 'Sonneveld de Musical'. Onlangs was Bernd muzikaal leider bij de festiviteiten rond de 75e verjaardag van Mr. Pieter van Vollenhoven in aanwezigheid van de voltallige Koninklijk Familie. 


piano vleugel Classical pop Bösendorfer Imperial 290 Filmmuziek improvisatie jazz klassiek masterclass Ypma-orgel Harmonium
donderdag 5 maart 2015, 20:00 uur

Geniet van klassieke hits, jazzy standards en de mooiste liedjes. Louis van Dijk slaat dit concert de handen ineen met de uit Ede afkomstige pianist Bernd van den Bos. In een masterclass-achtige setting laten ze alle foefjes van het improvisatievak horen. Geniet dit relaxte avondje uit van de enorme muzikale veelzijdigheid van dit unieke duo! Speciaal voor deze gelegenheid krijgt de Bösendorfer Imperial van de EC er tijdelijk een tweelingzusje bij!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
donderdag 5 maart 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer