Anna Fedorova - Brahms, Moessorgski en Bizet - Pianorecital

Anna Fedorova - Brahms, Moessorgski en Bizet - Pianorecital

Anna Fedorova

Anna Fedorova verovert in hoog tempo de wereld. Inmiddels staan er 14 concoursen op haar naam en speelt ze wereldwijd voor uitverkochte zalen. In de Edesche Concertzaal vlamt ze achter de Bösendorfer Imperial, vertelt ze met haar muziek een verhaal en combineert dat ook nog eens met technische perfectie. Beluister haar kwaliteiten in bijvoorbeeld de beroemde Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski. Muziek die velen kennen van de tekenfilmserie de Smurfen.


Schilderen met muziek

In dit fenomenale stuk schildert Moessorgski met muziek. Hij maakte deze wereldberoemde compositie bij schilderijen van een bevriende schilder. Spannend zijn die stukken zeker. Zo horen we dansende kuikentjes, een wilde heks en een hut op kippenpoten. Vaak is het werk in Ravels orkestversie te horen, maar vanavond speelt Anna Fedorova de oorspronkelijke pianoversie. Met onder meer de Walsen van Brahms maken we de overstap naar Oostenrijk. In deze charmante dansen horen we het Wenen van Johann Strauss met sierlijke balzalen en geurige koffiehuizen. Hierin wordt Anna vergezeld door het 14-jarige pianotalent Natasha Binder, eveneens een wereldpianiste in de dop. Beiden dames sluiten het concert af met een selectie uit Bizets 'Jeux d'enfants' (Kinderspelletjes)

 “Kamermuziek is heel intiem, heel klein. Samenspelen met een of meer andere musici vraagt dat je beiden ernaar streeft een eenheid te worden, door naar elkaar te luisteren en jezelf te vergeten.”
Bösendorfer Imperial 290 vleugel piano Wereldpianisten Georges Bizet Johannes Brahms Modest Moessorgski Schilderijententoonstelling
zaterdag 7 februari 2015, 20:00 uur

Anna Fedorova verovert in hoog tempo de wereld. In de Edesche Concertzaal vlamt ze achter de Bösendorfer Imperial. Beluister bijvoorbeeld de beroemde Schilderijententoonstelling van Modest Moessorgski (bij het grote publiek bekend van de tekenfilmserie de Smurfen). Geniet van het spel van Anna Fedorova: anders in uitverkochte zalen wereldwijd, nu in de Edesche Concertzaal.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 7 februari 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer