Lavinia Meijer (harp) en Michiel Borstlap (piano)

Lavinia Meijer (harp) en Michiel Borstlap (piano)

Philip Glass en improvisaties

Uniek is de samenwerking tussen Lavinia Meijer en jazzpianist Michiel Borstlap. Zij is wereldvermaard als klassiek harpiste, hij top-pianist in de internationale jazzwereld. Nog niet zo vaak stonden ze op één podium, maar in de Edesche Concertzaal vinden ze elkaar in muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass en Michiel Borstlap zelf. Geen sinecure, want Glass inspireerde generaties componisten met zijn minimal music. Borstlap groeide de laatste jaren uit tot een van Nederlands belangrijkste jazzpianisten.

Lavinia Meijer: top der harpisten

Lavinia Meijer behoort inmiddels tot de internationale top van harpisten. Ze is productiever dan ooit en haar albums verkopen als een tierelier. Toch gaat ze onverminderd door met haar persoonlijke doel om vooroordelen bij de mensen weg te nemen. Veel mensen kennen de harp alleen als achtergrondinstrument, als een romantische melodie of een kabbelend beekje. Of als instrument van de goden uit legendes. Of van schattige meisjes met engelenhaar. Lavinia vertelt: “Het is daarom heerlijk om na afloop die verbazing te horen bij het publiek. Een harp kan klinken als een heel orkest, maar ook licht en verfijnd. Die verbazing kom ik overal ter wereld tegen."


Michiel Borstlap: jazzy en innemend

Michiel Borstlap is ook een begenadigd componist. Zijn albums ‘Blue’, ‘Reflective’ en ‘Frames’ vormen het uitgangspunt voor innemende improvisaties van Lavinia Meijer en Michiel Borstlap, die als rode draden door het concert lopen.  Borstlap ontving in 2009 een Edison voor werk als beminnelijk jazzpianist. Ook Lavinia Meijer gooide met haar Glass-album hoge ogen in de internationale pers: ‘Opnieuw een schot in de roos’, aldus het wereldvermaarde muziektijdschrift Gramophone. Geniet van deze twee muzikale grootheden op één podium!

Michiel nodigt iedereen uit: "Ik wil voor iedereen spelen, ik wil niemand uitsluiten. Muziek is toch iets magisch. Daarvoor hoef je al die namen en jaartallen niet te weten. Je moet creëren en een beetje genieten. Dat is voor iedereen."


Kamermuziek lichte muziek piano harp Michiel Borstlap Philip Glass improvisatie Nederlandse muziek
vrijdag 18 september 2015, 20:00 uur

Lavinia Meijer geeft alles wat ze in zich heeft als het om de harp gaat. Geen gelegenheid laat ze onbenut om haar instrument op de meest verrassende manieren te laten horen. Ditmaal neemt ze pianist Michiel Borstlap mee, een van de huidige grootheden uit de Nederlandse jazz. Op de grens tussen klassiek en improvisatie slaan ze een brug tussen hun eigen muzikale werelden.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 18 september 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer