Met een snik en een traan: Sinti-zangeres Lisa Weiss en Paulus Schäfer Trio - Gitaar, Accordeon, Zang

Met een snik en een traan: Sinti-zangeres Lisa Weiss en Paulus Schäfer Trio - Gitaar, Accordeon, Zang

Let op: via Marktplaats of elders doorverkochte tickets worden niet geaccepteerd. Alleen op eigen naam gestelde tickets zijn geldig. Tickets zijn persoonlijk gebonden.


Paulus Schäfer Trio

Lisa Weiss, zang en gitaar

Dominique Paats, accordeon

Bärbel Ehlert, viool


Vingervlug Paulus Schäfer Trio

Geniet van Paulus Schäfer, één van de meest getalenteerde ‘gipsy jazz’-gitaristen van Nederland. Hij leerde gitaarspelen van de binnen de Sinti-gemeenschap legendarische gitarist Wasso Grünholz. Kort nadat Paulus de sologitaar van Jimmy Rosenberg in de jazzband de Gipsy Kids had overgenomen, startte hij het Paulus Schäfer Trio. Zowel solo als met trio speelt Paulus een aantal onvervalste gipsy-klassiekers.


Met een snik en een traan: Sinti-zangeres Lisa Weiss

Met een snik in haar stem raakt Sinti-zangeres Lisa Weiss de gevoelige snaar, wanneer ze zingt over haar eigen levensreis. Recht vanuit het hart bezingt ze haar momenten van ontreddering, maar ook van trots en doorzettingsvermogen. Je gaat bijna huilen door haar aangrijpende songs en muziek: elk lied is een verhaal vol passie en liefde over de eeuwige idealen van de Sinti en de Roma. Ongetwijfeld bezorgt Lisa Weiss u een ontroerend avondje uit. Reis mee met Lisa Weiss. Al eeuwen zwerven de Sinti en de Roma over de aarde. Een tocht met veel ontberingen en afwijzing. Onderweg worden in de wagens en bij de vuren het verdriet en de eenzaamheid verjaagd door zang, muziek en dans.


Lisa's Dròm

Haar nieuwe cd 'Lisa's Dròm' (Lisa's droom) werd in de pers alvast lovend ontvangen: "Lisa Weiss heeft een gepassioneerde stem, die klinkt als een door het leven geslepen diamant." (Muziekwereld nr. 3, http://goo.gl/7vlGwx)


Lisa Weiss: een levensreis van bloed, zweet, tranen
"Als je alles verloren hebt, wie kan je dan nog troost geven? Dan zijn alleen de vier elementen nog over.”
(Interview Lisa Weiss, lees dit interview.)gipsymuziek Sinti gitaar Accordeon zang
zaterdag 21 november 2015, 20:00 uur

Geniet van de gitaar in onvervalste gipsy-style. Sinti-gitarist Paulus Schäfer weet als geen ander de gevoelige snaar te raken. Samen met zijn trio speelt hij prachtige gipsy-klassiekers. Sinti-zangeres Lisa Weiss, geboren in een echte Sinti-familie kent het zigeunerleven van binnenuit. In haar hartverscheurende songs zingt ze over het zwervende bestaan als Sinti-vrouw, maar ook over haar eigen levensreis, een tocht van vallen en opstaan, van ontbering en trots.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 21 november 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer