GEANNULEERD - Operaklassiekers met stersopraan Karin Strobos

GEANNULEERD - Operaklassiekers met stersopraan Karin Strobos

Dit concert is geannuleerd

GEANNULEERD - Vanwege ziekte van mezzosopraan Karin Strobos is het concert geannuleerd. Bekend vanaf 15.4.2016, 13.55 uur. Heeft u al een ticket geboekt dan benaderen we u voor een oplossing.

Mediterrane sferen

'De liefde is een rebelse engel, die niemand kan temmen', zingt Carmen in de beroemde gelijknamige opera van Georges Bizet. Hiermee zetten mezzosopraan Karin Strobos, fluitiste Felicia van den End en Daria van den Bercken direct de toon met dit haast sprookjesachtige programma rond de liefde. Onbeantwoorde liefde en vurig verlangen lopen als een rode draad door de prachtige liederen van Fauré, De Falla en Huë. Muziek die ook nog eens wordt afgewisseld met hartstochtelijke kamermuziek, zoals de Fantasie voor fluit en piano van Gabriel Fauré. Nog intenser is de Elegie van Jules Massenet, waarbij Karin Strobos zich bij de twee instrumentalisten voegt. Kortom laat u verleiden door de mooiste mediterrane muziek van Franse, Spaanse en Italiaanse bodem.

Trio Strobos - Van den End - Van den Bercken

Pianiste Daria van den Bercken, mezzosopraan Karin Strobos en fluitiste Felicia van den End, het zijn inmiddels gevierde solisten. Ook als trio timmeren ze flink aan de weg en sleepten ze meerdere prijzen in de wacht, zoals de Debuut Publieksprijs 2008. Met de bijzondere combinatie van zangstem, fluit en piano bestrijken ze een breed palet van de klassieke muziek, variërend van opera tot kamermuziek. Beluister drie solisten van topniveau in dit unieke samenwerkingsverband.

Karin Strobos

Hoe kun je als operaster beter debuteren dan dat je moet invallen voor de hoofdrolspeelster. Het overkwam Karin Strobos. Direct stond ze in de internationale belangstelling. Sindsdien is niet meer weg te denken bij grote festivals en orkesten, waaronder het Grachtenfestival en het Noord Nederlands Orkest. Na een concert in januari 2013 met dit orkest mocht ze ‘het Gouden Viooltje’ in ontvangst nemen, een prijs voor uitzonderlijk muzikaal talent uit Noord-Nederland.


Felicia van den End

Ook fluitiste Felicia van den End behoort tot de grote talenten van Nederland. In 2003 won ze het Prinses Christina Concours en het internationale fluitconcours ‘Jeunesses Musicales’ in Boekarest. Bovendien kreeg ze de Essent Music Award voor jong talent. Ze treedt op als soliste met orkesten in binnen- en buitenland, en speelt daarnaast ook veel kamermuziek.

Fluitiste Felicia van den End vertelt openhartig over haar missie
"Ik hou me al heel lang met Latijns-Amerika bezig en ik vind het mooi dat ik hier als musicus ook echt iets kan betekenen. Of het nu op het concertpodium is, of juist op humanitair gebied, graag wil ik mensen inspireren met mijn muziek.”
(Interview Felicia van den End, lees dit interview.)

Daria van den Bercken

De manier waarop pianiste Daria Van den Bercken mensen wil bereiken is uitdagend: soms hangend met vleugel en al aan een hijskraan, of juist al pianospelend door de stad worden gereden. Ontroeren doet ze met haar spel en dan nog het liefst op onverwachte momenten. Met Karin Strobos en Felicia van den End heeft twee sterke medestanders. Laat u verrassen en meevoeren door deze drie sterke muzikale persoonlijkheden in muziek vol elegantie en speelsheid.

 

Dit concert is geannuleerd

GEANNULEERD - Vanwege ziekte van mezzosopraan Karin Strobos is het concert geannuleerd. Bekend vanaf 15.4.2016, 13.55 uur. Heeft u al een ticket geboekt dan benaderen we u voor een oplossing.


Gioacchino Antonio Rossini Manuel de Falla David Dramm Georges Hüe Georges Bizet Jules Massenet Bösendorfer Imperial 290 trio mezzosopraan fluit piano Edesche Liedrecitals lied Kamermuziek Gabriel Fauré
zaterdag 16 april 2016, 20:00 uur

GEANNULEERD - Vanwege ziekte van mezzosopraan Karin Strobos is het concert geannuleerd. Bekend vanaf 15.4.2016, 13.55 uur. Heeft u al een ticket geboekt dan benaderen we u voor een oplossing. - Alternatief: zaterdagavond 23.4.2016 Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 16 april 2016, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer