Russische Romantiek - Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski - Piano, Viool en Cello

Russische Romantiek - Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski - Piano, Viool en Cello

Kamermuziek '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '22/'23:

Dreamteam bezorgt u een onvergetelijk concert

Muziek gaat over emotie. Laat die emotie nu net de rode draad zijn door drie pakkende pianotrio's van Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski. Een betere opening van het kersverse seizoen van de Edesche Concertzaal is nauwelijks mogelijk. De gespeelde muziek is dit dreamteam-trio op het lijf geschreven: de nieuwe artist in residence Anna Fedorova, haar voorganger violiste Marlene Hemmer (concertmeester van het Noord Nederlands Orkest) en cellist Benedict Kloeckner. Anna Fedorova en Benedict Kloeckner maakten afgelopen Tweede Kerstdag al grote indruk met Rachmaninovs Cellosonate. Met Marlene Hemmer aan hun zijde bezorgt dit dreamteam u een onvergetelijk concert.


Muziek waar het hart sneller van gaat kloppen
“Het zijn prachtige stukken vol emotie, die stuk voor stuk de snaren van mijn hart raken. Als ik het beluister voelt het al alsof ik kan vliegen, laat staan als ik het speel.”
(Interview Anna Fedorova, lees dit interview.)


Tsjaikovski, Rachmaninov en Arenski

De mooiste pianotrio's komen uit Rusland. Meeslepende melodieën, heftige emoties: het klinkt allemaal door in de muziek die Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski componeerden voor de prachtige combinatie van piano, viool en cello. Rachmaninov is de jongste componist op het programma. Als achttienjarige schreef hij zijn befaamde Eerste Trio Elégiaque. In het Pianotrio van Tsjaikovski horen we daarentegen een componist op het hoogtepunt van zijn kunnen. Hij droeg zijn meesterwerk op aan vriend en pianist Nikolaj Rubinstein. 'Ter herinnering aan een groot artiest' schreef hij erboven. En Arenski? Hij schreef zijn Pianotrio ter nagedachtenis aan een beroemde cellist. Geen wonder dat in dit stuk niet de piano, maar juist de cello de hoofdrol speelt.


Tsjaikovski, Rachmaninov, Arenski: Russische pianotrio’s op leven en dood
Benieuwd naar meer achtergronden bij dit concert?
(Lees alvast de toelichting)


Anna Fedorova, Marlene Hemmer en Benedict Kloeckner

Alle drie traden ze al eerder op in de Edesche Concertzaal. Toch waren ze nog niet samen op één podium te beluisteren. In dit officiële openingsconcert van seizoen 2015-2016 kruisen ze elkaars muzikale degens. Hierin neemt Anna Fedorova het stokje van Marlene Hemmer als artist in residence over. Anna Fedorova verovert als rising star de wereld en stond in januari al een aantal keer in een uitverkochte Grote Zaal van het Concertgebouw. In de Edesche Concertzaal maakte ze afgelopen Tweede Kerstdag grote indruk samen met cellist Benedict Kloeckner. "Kloeckner liet zijn instrument zingen," aldus de pers.

Beluister hieronder Anna Fedorova in Rachmaninovs Tweede Pianconconert, live vanuit het Concertgebouw. Nog steeds is zij de onbetwiste nummer 1 op de AVROTROS Klassiek lijst.Sergej Rachmaninov Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Anton Stepanovitsj Arenski viool piano Pianotrio Kamermuziek Rusland cello kleine bezetting
zaterdag 5 september 2015, 20:00 uur

Meeslepende pianotrio's van Rachmaninov, Tsjaikovski en Arenski openen het kersverse seizoen van de Edesche Concertzaal. Geniet van een gouden combinatie: onze nieuwe 'artist in residence' Anna Fedorova (piano), violiste Marlene Hemmer en cellist Benedict Kloeckner. Dit dreamteam bezorgt u een onvergetelijke avond!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 5 september 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer