Rembrandt Frerichs Trio & Benjamin Glorieux - Jazz, klassiek en oosters - Improvisaties

Rembrandt Frerichs Trio & Benjamin Glorieux - Jazz, klassiek en oosters - Improvisaties

'Levantasy'

Eén ding maakt dit concert duidelijk: uit het Midden-Oosten komt prachtige muziek. Als geen ander laten het Rembrandt Frerichs Trio en cellist Benjamin Glorieux de rijke muzikale tradities van het Westen (jazz en klassieke muziek) versmelten met Arabische, Joodse en Perzische muziek uit het Midden-Oosten. Ze nemen u mee op een sprookjesachtige rondreis door het oude Midden-Oosten. De ene keer waan je je op de exotische markten van Caïro, dan weer in de drukke straatjes van Jeruzalem. Net zo mysterieus, poëtisch en sfeervol, maar soms ook uitgesproken rauw zijn de klanken van Benjamin Glorieux en het Rembrandt Frerichs Trio.

In welke richting de muziek zich zal bewegen tijdens de ontmoeting tussen het Rembrandt Frerichs Trio en Benjamin Glorieux is moeilijk te voorspellen. Buiten kijf staat dat deze combinatie van muzikale persoonlijkheden ervoor zorgt dat u op het puntje van uw stoel zit.  Geniet van dit concert in de sfeer van de sprookjes uit duizend-en-een-nacht."De muziek liegt nooit"
Rembrandt Frerichs over het improviseren: “Met jazz merkte ik snel dat ik me daarin het fijnst kan uiten. Met geïmproviseerde muziek kun je dingen overbrengen. Muziek spreekt namelijk veel directer dan taal. De muziek liegt nooit.”
(Interview Rembrandt Frerichs, lees dit interview.)


Rembrandt Frerichs Trio

Bij het trio van jazzpianist Rembrandt Frerichs draait alles om het opheffen van muzikale grenzen. Dit blijkt ook uit de gastmusici met wie ze graag spelen. Of het nu jazztrompettist Paolo Fresu is, stervioliste Liza Ferschtman of de Iraanse knieviolist Kayhan Kalhor, het trio neemt u in elke combinatie mee naar onbekende muzikale oorden.

Dagblad Trouw noemde hem al de pianist van de 'velvet touch'. Op slechts 22-jarige leeftijd debuteerde Rembrandt Frerichs op het North Sea Jazz Festival om er daarna elk jaar terug te keren, telkens weer met nieuwe, frisse ideeën. Hij ontdekte hoe je prima kunt improviseren op een achttiende-eeuwse fortepiano, maar ook hoe de muziek van verschillende culturen naadloos in elkaar lijkt te grijpen. Van allround jazz-pianist verbreedde Rembrandt zijn pianistische blik tot ver buiten de Europese grenzen.


Benjamin Glorieux

De Vlaamse klassieke cellist Benjamin Glorieux past precies in het plaatje van het Rembrandt Frerichs Trio. Dit blijkt onder meer uit de vele verschillende projecten waarmee hij zich de afgelopen jaren in de kijker heeft gespeeld. Zo werkte hij samen met onder anderen Barok-orkest B’rock, contemporain ensemble Ictus en jazzmusicus Marc Ribot. Eén ding is duidelijk, in elke samenwerking voelt Benjamin Glorieux zich als een vis in het water.

Het Rembrandt Frerichs Trio bestaat uit:

Rembrandt Frerichs, piano

Tony Overwater, bas

Vinsent Planjer, drums

Beluister het Rembrandt Frerichs Trio, hier samen met hoboïst Yoram Lachish.


Levantasy piano percussie cello Midden-Oosten Westen jazz klassieke muziek Ypma-orgel
vrijdag 18 maart 2016, 20:00 uur

Waan u op de exotische markten van Caïro of juist in een hippe jazz-club in New York. Het Rembrandt Frerichs Trio neemt u mee door muziek uit verschillende culturen. Jazz, klassiek, muziek uit het Midden-Oosten; alles gaat door de muziekmachine die het Rembrandt Frerichs Trio heet. Het resultaat? Een wervelende avond uit waarin u met nieuwe oren luistert naar oude muziek. Een belangrijke rol is weggelegd voor special guest cellist Benjamin Glorieux. En Rembrandt laat vanachter het orgel van zich horen!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 18 maart 2016, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer