Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi
Wibi Soerjadi ontmoet de Bösendorfer Imperial 290
Wibi Soerjadi bespeelt op virtuoze wijze de Bösendorfer Imperial 290. Maak dit mee, deze unieke combinatie is in Nederland niet elders te vinden. Wibi gebruikt de volle acht octaven van deze wereldklasse concertvleugel, alleen in de Edesche Concertzaal!

Wibi Soerjadi speelt een klassiek programma en werk van zichzelf.

"Jarenlang ging ik er mee op tournee"

De Edesche Concertzaal past prima bij Wibi Soerjadi. Hij is heel benieuwd hoe de muzikale reis daar gaat verlopen. Vooral omdat het een weerzien wordt met de magnifieke concertvleugel, de Bösendorfer Imperial 290. “Ik heb precies zo'n soort vleugel thuis staan,” vertelt Wibi. “Ik ken deze Bösendorfer dus als geen ander. Jarenlang ging ik er mee op tournee, door de hele wereld. Ik heb er veel cd's mee opgenomen. Maar in 2008 heb ik afscheid genomen van mijn 'Bösie' op het podium. Tenminste, hij staat nu nog in mijn studeerkamer, als herinnering.” De vleugel en de pianist zijn nog steeds aan elkaar verknocht.

Muzikaal Verrassingsdiner

Het concert op 26 oktober wordt anders ingevuld dan een gewoon concert. “Ik heb een nieuw concept bedacht,” vertelt Soerjadi enthousiast. “Het wordt een soort verrassingsdiner. Van tevoren vertel ik niet wat ik ga spelen, maar ik kondig zelf de stukken aan, of achteraf vertel ik er iets over. Als je van tevoren al weet wat er op het menu staat, dan denk je bij het voorgerecht al: hoe zou het toetje smaken? Dat is nu dus niet zo. Op die manier neem ik de mensen mee in het programma. Bij de salonconcerten bij mij thuis werkte dat heel goed. Het zorgt voor een andere beleving!”


Wibi Soerjadi

Op 20-jarige leeftijd behaalde Wibi Soerjadi als jongste student van het Sweelinck Conservatorium Amsterdam zijn master met het hoogst haalbare resultaat, een 10 met onderscheiding. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. Wibi Soerjadi weet met zijn indringende en beeldende pianospel een groot publiek te raken en weet als geen ander zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek.


Bösendorfer Imperial 290

De Bösendorfer Imperial 290 is ongeëvenaard. Deze concertvleugel is uniek in de wereld, sinds 1910 zijn er slechts enkele tientallen gemaakt. Waar een concertvleugel normaal 88 toetsen heeft, heeft deze Imperial er 97. Met een lengte van 2.90 meter is dit één van de grootste concertvleugels ter wereld. Aan dit exemplaar van de Bösendorfer, nummer 81, serienummer 47566, is 13 maanden lang gewerkt door mensen die minimaal twaalf jaar pianobouw-ervaring hebben. De akoestiek van de Edesche Concertzaal is aangepast op deze concertvleugel, de combinatie met Wibi Soerjadi zal sublieme kwaliteit opleveren!Bösendorfer Imperial 290 piano
zaterdag 26 oktober 2013, 20:00 uur

Wibi Soerjadi bespeelt op virtuoze wijze de Bösendorfer Imperial 290. Maak dit mee, deze unieke combinatie is in Nederland niet elders te vinden. Wibi gebruikt de volle acht octaven van deze wereldklasse concertvleugel, alleen in de Edesche Concertzaal!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 26 oktober 2013, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer