Robert Holl - De mooiste liefdesliederen van Schubert, Schumann en Brahms op gedichten van Heinrich Heine

Robert Holl - De mooiste liefdesliederen van  Schubert, Schumann en Brahms op gedichten van Heinrich Heine
Programma:

Schumann - Dichterliebe, op. 48

Schubert - 6 Heine-Liederen uit Schwanengesang

Brahms - 6 Heine-LiederenSchumanns Dichterliebe, op. 48

Over geen enkel gevoel zijn zoveel liederen gemaakt als over de liefde. Ook klassieke componisten konden er wat van. De Duitse componist Robert Schumann schreef misschien de mooiste reeks liederen over de liefde met zijn Dichterliebe, op. 48. Geen wonder, want hij was hevig verliefd op Clara Wieck, de dochter van zijn pianoleraar. In deze liederenreeks op teksten van Heinrich Heine komen alle verlangens, onzekerheden en twijfels over de liefde voorbij, tot en met het onvermijdelijke liefdesverdriet. Gelukkig liep het voor Schumann goed af, want uiteindelijk trouwde hij met zijn Clara.


Schubert en Brahms

Minder geluk hadden Schubert en Brahms: allebei bleven ze vrijgezel. Toch schreven ook zij de mooiste liederen op gedichten van de grote Duitse dichter Heine. Robert Holl completeert zijn recital rond Schumanns Dichterliebe met Brahms' Heine-liederen en de Heine-selectie uit Schuberts Schwanengesang.


Robert Holl

Met deze prachtige liederen van Schumann, Brahms en Schubert brengen de befaamde bas-bariton Robert Holl en pianist Roger Braun een onverholen hommage aan Heinrich Heine. Al jaren behoort Holl tot de internationale top van Nederlandse liedzangers en zingt hij in de belangrijkste concertzalen wereld, zoals de beroemde Weense Musikverein. In 1990 ontving Holl voor zijn verdiensten voor de Liedkunst de prestigieuze eretitel 'Kammersänger' van de stad Wenen.

Roger Braun

Er zijn maar weinig begeleiders die zich zo in het vizier weten te spelen als Roger Braun. Hoewel hij aanvankelijk voor een solocarrière werd klaargestoomd, heeft hij zich volledig op de liedbegeleiding toegelegd. Hij won verschillende buitenlandse concoursen voor liedbegeleiding, zoals het Internationaal Paula Lindberg-Salomon Concours in Berlijn en de Wigmore Hall International Song Competition in London. “De prijzen plaveiden de weg voor mijn internationale loopbaan als begeleider. Het zijn mooie ervaringen. Ze geven je het gevoel dat je op de goede weg bent.”  

Roger Braun:"Het is de magie van het muziek maken die ik wil overbrengen"
"Eigenlijk ben je als liedbegeleider net een panter, binnen een korte tijd moet je negentig kilometer per uur kunnen halen. Je hebt maar een korte spanningsboog, binnen enkele minuten moet alles gebeuren."
(Interview Roger Braun, lees dit interview.)


Beluister Robert Holl in Schuberts beroemde lied 'Die Forelle'.


Liedrecital piano Robert Schumann vleugel Edesche Liedrecitals Bösendorfer Imperial 290 Franz Schubert Johannes Brahms zang bas-bariton
vrijdag 20 november 2015, 20:00 uur

Bas-bariton Robert Holl, de ongekroonde koning van het lied, zingt Schubert, Schumann en Brahms. Zij componeerden de mooiste liefdesliederen op poëzie van de grote Duitse dichter Heinrich Heine. Het beste uit de literatuur en klassieke muziek in één concert!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 20 november 2015, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer