Frank Groothof - Ridder Florian - Zaterdagmiddagconcert

Frank Groothof - Ridder Florian - Zaterdagmiddagconcert

Frank Groothof met Ridder Florian

Florian wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur, helemaal in zijn eentje... 'Ridder Florian' is een spannende kindervoorstelling naar het bekende boek van Marjet Huiberts. Frank Groothof (bekend van Sesamstraat) weet  het verhaal als geen ander over te brengen en wordt daarin begeleid door oude Italiaanse muziek uit de barok op viola da gamba, theorbe en barokgitaar. Voor alle peuters en kleuters is ‘Ridder Florian’ prachtig muziekavontuur, waarbij ze tegelijk kennismaken met bijzondere muziekinstrumenten uit de oude muziek.


“Theater maakt kinderen rijker”
“Door theater krijg je zo’n ander zicht op de wereld om je heen,” legt hij uit. “Kinderen moeten opstaan, snel aankleden, naar de opvang of school, daarna thuis weer eten, naar bed en als ze geluk hebben leest vader of moeder nog een verhaaltje voor. Juist dat laatste is voor kinderen een belangrijk ogenblik. Theater doet ook zoiets, maar is nog veel bijzonderder dan dat! Want er is muziek bij en andere kinderen om het samen mee te beleven. Het is echt een belevenis. En van belevenissen worden ze rijker.”
(Interview, lees dit interview.)

Schaduwspel

Knipselkunstenares José Vingerling brengt op het achterdoek in schaduwspel de avonturen van Florian tot leven. Een bos met zingende struikrovers en een stoere draak: ze komen op het doek voorbij. Samen met Frank Groothof daagt de kunstenares de kinderen uit om hun fantasie te gebruiken, de magie die iedereen in zich heeft. De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt circa 45 minuten.  


zaterdagmiddag Kindermatinee De vrije val Ridder Florian viola da gamba theorbe barokgitaar kinderconcert
zaterdag 6 februari 2016, 15:00 uur

Frank Groothof, bekend van Sesamstraat, vertelt het spannende verhaal van Ridder Florian. Florian wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur, helemaal in zijn eentje... Met oude Italiaanse muziek en spannend schaduwspel op de achtergrond komt het verhaal tot leven. Een familievoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 6 februari 2016, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer