Bert van den Brink Nieuwjaarsconcert

Bert van den Brink Nieuwjaarsconcert

Bert van den Brink, van accordeon tot vleugel

Bert van den Brink improviseert en bespeelt de accordeon, de Bösendorfer-vleugel, het drukwindharmonium en het orgel. Kortom, het wordt een Nieuwjaarsfeest in de Edesche Concertzaal op deze eerste vrijdagavond in 2014. Bert van den Brink won prijzen voor jazz en geïmproviseerde muziek en maakt er zeker een groot feest van!

"De Bösendorfer Imperial 290 is een soort zeventraps Audi. Hij rijdt als een zonnetje en voor je het weet zit je in Hamburg", vindt Van den Brink. Hij prefereert het karakter van het oude harmonium: "Ik stap liever in het avontuur van dat knusse, lelijke eendje uit 1987. Je moet hem twee keer aanduwen voor je op de plaats van bestemming arriveert, maar het is leuk!" Lees het interview met Bert van den Brink!

Beluister één van 's werelds mooiste vleugels

Bert van den Brink speelt ook op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna 3 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden. Anna Tyshayeva, uit onze serie 'Wereldpianisten', merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect". Na zijn eerste concert in de Edesche Concertzaal was Jan Vayne razend enthousiast: "Fantastische sfeer, prachtige vleugel/orgel!"

De nieuwe Bosendorfer Imperial 290
De nieuwe Bösendorfer Imperial 290, één van 's werelds mooiste vleugels.


Kom luisteren in de intieme Edesche Concertzaal

De Edesche Concertzaal is bezig met zijn eerste seizoen, het try out seizoen. Volledig ongesubsidieerd is in korte tijd een mooie concertzaal, zeer geschikt voor kamermuziek, tot stand gekomen. Bezoek de Edesche Concertzaal, zowel voor het Edese publiek als voor bezoekers uit heel Nederland de moeite van het bezoeken waard. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer centraal gelegen en zeer makkelijk te bereiken.

Edesche Concertzaal
De nieuwe Edesche Concertzaal.


Edesche Concertzaal
De nieuwe Edesche Concertzaal, gezien vanaf Balkon Noord.


Orgel piano Nieuwjaarsconcert Harmonium Accordeon Bösendorfer Imperial 290 concertvleugel
vrijdag 3 januari 2014, 20:00 uur

Het nieuwe jaar begint in de Edesche Concertzaal met Bert van den Brink. Deze multi-task-toetsenist won in 2007 de prestigieuze Boy Edgar Prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek. Laat hem los op vleugel, orgel, harmonium en accordeon en het wordt ongetwijfeld feest!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 3 januari 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer