Sarah Soyeon Kim - Schumann en Brahms

Sarah Soyeon Kim - Schumann en Brahms

Sarah Soyeon Kim

Sarah Soyeon Kim heeft heel wat moeten laten om te worden wat ze nu is: een veelgeprezen, veelbelovende pianiste. Al op haar zestiende verliet ze haar geboorteland Zuid-Korea om in Londen piano te gaan studeren. Maar het was het waard: “Mijn passie voor de piano is alleen maar toegenomen.”

Sarah Soyeon Kim heeft veel prijzen gewonnen bij internationale pianoconcoursen. Het publiek is enthousiast. Een enkel voorbeeld: in Berlijn, in de Berliner Philharmoniker Philharmonie, gaf Sarah een recital en speelde ze twee pianoconcerten van Mozart. Nadien ontving ze een langdurige staande ovatie.

Sarah Soyeon Kim werd geboren in Seoel. Ze kreeg les van Bernd Goetzke aan de Universiteit voor Muziek Theater en Media in Hannover in Duitsland. Daarvoor studeerde ze aan de Yehudi Menuhin School, als jongste student aan de Royal Academy of Music London en daarna in Frankrijk aan de École Normale de Musique de Paris.

Nu ongeveer een jaar, vanaf januari 2013, werkt Sarah Soyeon Kim aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover in Duitsland. Van daaruit geeft ze veel pianorecitals.Beluister Sarah Soyeon Kim op de mooiste vleugel van Nederland, de Bösendorfer Imperial in de nieuwe Edesche Concertzaal.

Lees het interview met Sarah Soyeon Kim.

Beluister één van 's werelds mooiste vleugels

Sarah Soyeon Kim speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna 3 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden. Anna Tyshayeva, de eerste pianiste uit onze serie 'Wereldpianisten', merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect". Na zijn eerste concert in de Edesche Concertzaal was Jan Vayne razend enthousiast: "Fantastische sfeer, prachtige vleugel/orgel!"

De nieuwe Bosendorfer Imperial 290
De nieuwe Bösendorfer Imperial 290, één van 's werelds mooiste vleugels.


Kom luisteren in de intieme Edesche Concertzaal

De Edesche Concertzaal is bezig met zijn eerste seizoen, het try out seizoen. Volledig ongesubsidieerd is in korte tijd een mooie concertzaal, zeer geschikt voor kamermuziek, tot stand gekomen. Bezoek de Edesche Concertzaal, zowel voor het Edese publiek als voor bezoekers uit heel Nederland de moeite van het bezoeken waard. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer centraal gelegen en zeer makkelijk te bereiken.

Edesche Concertzaal
De nieuwe Edesche Concertzaal.


Edesche Concertzaal
De nieuwe Edesche Concertzaal, gezien vanaf Balkon Noord.


piano Schumann Brahms Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten
zondag 12 januari 2014, 15:00 uur

Schumanns pianosonate in f en Variaties van Brahms door Sarah Soyeon Kim. Zij won veel internationale pianoconcoursen en het publiek in de Philharmonie van Berlijn was laaiend enthousiast. Kom luisteren naar deze unieke combinatie van wereldtalent en wereldvleugel.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 12 januari 2014, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer