Storioni Trio - Beethovens Pianotrio's

Storioni Trio - Beethovens Pianotrio's

Programma:

Beethoven - Pianotrio in c, opus 1, nr. 3

Beethoven - Pianotrio in Bes, opus 11, 'Gassenhauer'

Beethoven - Pianotrio in Es, opus 70, nr. 2


De vroege Beethoven

Het Storioni Trio stort zich op Beethovens vroege pianotrio’s. Het 'Derde Pianotrio' is het oudste werk op het programma en kwam tot stand in de tijd dat Beethoven lessen volgde bij Joseph Haydn. De invloed van meester Haydn is nog duidelijk hoorbaar, maar Beethovens energieke persoonlijkheid ligt voortdurend op de loer. Minstens zo energiek klinkt Beethovens latere 'Gassenhauer Trio'. Het werk dankt zijn bijnaam aan een in Beethovens tijd populair operadeuntje, waarop de componist ongebreideld varieert. Beethovens opzet slaagde, want met dit stuk brak hij definitief door bij het grote publiek. Het 'Pianotrio op. 70, nr. 2' is het meest atypisch van de gespeelde pianotrio's. Met zijn innerlijke rust en balans, behoort het tot Beethovens beminnelijkste en subtielste kamermuziek.


Het Storioni Trio houdt van de muziek van Beethoven
"Beethovens Trio's zijn voor ons de basis. Ze zijn zo goed. Je kunt er je hele leven mee bezig zijn en toch weer elke keer weer nieuwe dingen ontdekken."
(Lees het interview met Marc Vossen, cellist van het Storioni Trio.)


Beluister het Storioni Trio in Beethovens Pianotrio op. 1, nr. 3.

piano viool cello Bösendorfer Imperial 290 Pianotrio Kamermuziek kleine bezetting Ludwig van Beethoven
zaterdag 4 februari 2017, 20:00 uur

Het Storioni Trio is zo ongeveer vergroeid met Beethoven. In Zwitserland en Nederland speelde het trio met groot succes al zijn muziek voor pianotrio. "Een hecht, geanimeerd ensemble in klank en interpretatieve intentie", schreef het magazine Gramophone. In de Edesche Concertzaal is het Storioni Trio te beluisteren in twee onstuimige vroege pianotrio's van Beethoven. Het latere Pianotrio op. 70, nr. 2, dat na de pauze klinkt, behoort daarentegen tot zijn beminnelijkste en subtielste kamermuziek. Beethoven op zijn best!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 4 februari 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer