Enrico Pace - Beethoven, Brahms en Liszt - Wereldpianisten

Enrico Pace - Beethoven, Brahms en Liszt - Wereldpianisten

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Programma:

Beethoven - 11 Bagatellen, op. 119

Schumann - Geistervariationen, WoO. 24

Brahms - Variationen über ein eigenes Thema, op. 21, nr. 1

Liszt - Harmonies poétiques et religieuses, S.173 (sel.)


Enrico Pace

Dat wereldpianist Enrico Pace ook orkestdirectie en compositie studeerde, komt hem als pianist goed van pas. Als geen ander leidt hij de luisteraar moeiteloos door de moeilijkste stukken. Bovendien schildert hij met het volledige kleurenpalet van de Bösendorfer Imperial. De superlatieven zijn niet van de lucht. Zo schrijft NRC Handelsblad: "Pace tovert een heel orkest uit de piano". Maar de mooiste karakterisering komt misschien wel van de Volkskrant: "Enrico Pace zwerft over de toetsen met de nonchalance van een barpianist. Hier aftasten, daar doorpakken, en altijd doen alsof je de tonen ter plekke vindt."

Van alle winnaars van het vermaarde Franz Liszt Pianoconcours is Enrico Pace het verst gekomen. Zeven keer speelde hij inmiddels in de serie Meesterpianisten van het Concertgebouw. Als pianist is Pace de ware musicus onder de virtuozen: van de moeilijkste passages maakt hij pure poëzie. "Enrico Pace orkestreert aan de piano", schreef Trouw verbluft. In muziek van Beethoven, Schumann, Brahms en Liszt zal dat met de Bösendorfer Imperial onder handbereik zeker opnieuw gebeuren.

"Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik musicus was"
Een moment dat Enrico definitief voor de muziek koos, kan hij zich niet herinneren. "Ik had dat idee niet. Wat ik doe beschouw ik ook niet als werk, het is passie."
(Lees het interview met Enrico Pace.)

Beluister Enrico Pace in Liszts 'Reminiscences de Don Juan'. 

Enrico Pace piano Wereldpianisten Bösendorfer Imperial 290 klassiek Pianorecital vleugel Ludwig van Beethoven Johannes Brahms Franz Liszt Robert Schumann
zaterdag 26 november 2016, 20:00 uur

De bekendste winnaar van het wereldberoemde Liszt-concours is wel Enrico Pace. De moeilijkste passages speelt Enrico Pace zo soepel als de mooiste natuurfilmbeelden die je je maar kunt voorstellen. Aan de Bösendorfer Imperial-vleugel van de Edesche Concertzaal speelt Enrico muziek van Beethoven, Schumann, Brahms en natuurlijk Liszt - "Enrico Pace orkestreert aan de piano", schreef Trouw.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 26 november 2016, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer