Hannes Minnaar - Schubert, Fauré, Ravel - Wereldpianisten

Hannes Minnaar - Schubert, Fauré, Ravel - Wereldpianisten

Programma:

Schubert - Sonate in a, D. 845

Fauré - Selectie uit pianowerken

Ravel - Le tombeau de Couperin


Hannes Minnaar

Sinds Hannes Minnaar als finalist eindigde op het befaamde Koningin Elisabeth Concours (2010) kan niemand meer om hem heen. In 2012 ontving hij de Edison Klassiek Debuutprijs en ook internationaal mag hij de grootste zalen tot zijn podium rekenen. Bovendien won hij in 2016 de Nederlandse Muziekprijs. De prestigieuze krant Britse The Guardian kwalificeert Minnaars spel als 'ingetogen en intens'. Daarmee staat hij zonder meer in de traditie van grootheden als András Schiff en Alfred Brendel, bij wie Minnaar ook masterclasses volgde.


Schubert, Fauré en Ravel

Artist in residence Hannes Minnaar besluit het seizoen met een pianorecital rond de late pianowerken van Gabriel Fauré. "Die zijn heel puur en sereen, maar onder de oppervlakte gaan wel degelijk gevoelens schuil", vertelt hij in een interview. Eigenschappen die ook heel goed passen bij Schuberts Pianosonate in a, D 845. Ook dit werk klinkt op het eerste gehoor vredig, maar onder de oppervlakte broeit het voortdurend. Aan zijn ouders schreef Schubert over deze sonate: "Veel luisteraars verzekeren me, dat wanneer ik deze sonate speel, de toetsen onder mijn vingers lijken te zingen." Ook in Ravels 'Tombeau de Couperin' zingen de toetsen. Hier zijn de zes delen echter een in memoriam voor Ravels in de Eerste Wereldoorlog gesneuvelde vrienden.


Meer muziek rond Ravel en de Eerste Wereldoorlog hoort u op 31 maart 2017 door sopraan Barbara Kozelj, celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth.

Beluister Schuberts Pianosonate in a, D 845 in een uitvoering door Alfred Brendel.

Hannes Minnaar piano klassiek Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital Maurice Ravel Franz Schubert Gabriel Fauré Nederlandse Muziekprijs 2016
zaterdag 6 mei 2017, 20:00 uur

Beter dan met artist in residence Hannes Minnaar kan het seizoen niet eindigen. Na de kamermuziekconcerten met Isabelle van Keulen en Hannes' eigen Van Baerle Trio heeft hij nu het podium voor zichzelf. Na zijn succesvolle debuut in de Edesche Concertzaal in 2015 kunt u opnieuw kennismaken met deze extreem getalenteerde, maar tegelijk bescheiden pianist. Hannes Minnaar in Trouw: "Het gaat erom dat ik muziek doorgeef, en niet mijn interpretatie opdring aan de luisteraar. De beste momenten zijn de onverwachte."

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 6 mei 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes;
 • Gratis pauzehapje;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Bij geselecteerde concerten: geniet na van het concert met gratis te downloaden tracks met uw ticketnummer;
 • Schrijf u in op de gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer