Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans - Schumann, Mendelssohn en Bizet - Quatre mains en orgel

Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans - Schumann, Mendelssohn en Bizet - Quatre mains en orgel

Een greep uit het programma:

Mendelssohn - Ouverture, 'Ein Sommernachtstraum'

Mendelssohn - Orgelsonate in A, op. 65, nr. 3

Bizet - Jeux d'Enfants, op. 22 (sel.)


Leo van Doeselaar & Wyneke Jordans

Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans zijn een uniek pianoduo. Niet alleen spelen ze originele muziek voor vierhandig piano, ook maken ze graag uitstapjes naar muziek buiten de piano. Als pianoduo kan dat, want met vier handen kun je zowel grote orkestwerken te lijf als roemruchte orgelmuziek. Beide werelden komen samen op de Bösendorfer Imperial van de Edesche Concertzaal.

"Het is zo’n verrijking om zelf muziek te maken"
Leo van Doeselaar vertelt over het concert in de Edesche Concertzaal: "Het programma dat we in Ede spelen is voor Nederlandse begrippen uniek. Het duoconcert op deze wijze geprogrammeerd met orgel en piano komt hier niet zo vaak voor. In het Orgelpark hebben we zoiets gedaan, maar verder doen we dit voornamelijk in het buitenland in steden als Moskou, Parijs en Tokio. Het eerstvolgende concert na Ede zal Beijing zijn..."
(Lees het interview met Leo van Doeselaar.)

Mendelssohn, Franck, Bizet

Leo en Wyneke spelen onder andere bewerkingen van de sprookjesachtige Ouverture 'Ein Sommernachtstraum' van Felix Mendelssohn-Bartholdy en twee regelrechte tophits uit de orgelliteratuur: César Francks 'Pièce Héroïque' en de 'Toccata' van Charles-Marie Widor. Een reeks stukken die wel oorspronkelijk voor pianoduo zijn geschreven, vormen de sfeervolle 'Jeux d' enfants' van Georges Bizet. Als organist laat Leo van Doeselaar van zich horen in Mendelssohns 'Derde Orgelsonate'.


Geluiden uit de pers:

 • Duo demonstreert benefit van krap 40 jaar samenspel in tot verbeelding sprekende Schumann. (NRC Handelsblad, Mischa Spel)
 • Meteen vanaf de eerste inzet word je als luisteraar betoverd. (Luister)
 • Dankzij de onverwachte glansplekjes en timbre-toverkunstjes die Jordans en Van Doeselaar met hun vederlichte en transparante spel onthullen, is het resultaat uitgesproken aangenaam.  (Volkskrant, Frits van der Waa)

Beluister Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar in 'Legenden' van Atonín Dvorák.


Edesche OrgelRecitals Orgel piano Bösendorfer Imperial 290 Wyneke Jordans Leo van Doeselaar vleugel quatre mains Felix Mendelssohn-Bartholdy Robert Schumann Georges Bizet César Franck Charles-Marie Widor
vrijdag 3 februari 2017, 20:00 uur

Als één van de weinige organisten is Leo van Doeselaar ook een gelauwerde pianist. Samen met Wyneke Jordans vormt hij jaren een succesvol duo dat zowel in Nederland als in het buitenland veel gevraagd is. In Ede speelt dit duo muziek van onder anderen Mendelssohn en Schumann op orgel en vleugel (quatre mains). Beluister de kroonjuwelen van de Edesche Concertzaal - de Bösendorfer Imperial en het Ypma-orgel - in één concert.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 3 februari 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Koffie, drankjes inbegrepen;
 • Garderobe inbegrepen;
 • Luxe programmamagazine inbegrepen;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
 • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer