Julien Libeer - Schubert en Chopin - Wereldpianisten

Julien Libeer - Schubert en Chopin - Wereldpianisten

Wereldpianisten '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '22/'23:

Wereldpianisten '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '21/'22:

Maria João Pires over Julien Libeer

Julien Libeer is de sterleerling van meesterpianiste Maria João Pires. Samen waren ze vorig jaar al op de grote concertpodia van Nederland te beluisteren. In de Edesche Concertzaal heeft Libeer de Bösendorfer Imperial voor zichzelf in verfijnde muziek van Schubert en Chopin. Geniet van deze meesterpianist in de dop, die door de pers al is betiteld als "visionair en vernieuwend". Het grootste compliment komt van Pires zelf. Zij noemt Libeer "de complete muzikant, die op elk moment grondige kennis van de muziek, een solide intellect en een onfeilbaar instinct voor het onzegbare met elkaar verenigt".

'Pianiste Maria João Pires is een beetje mijn muzikale grootmoeder geworden'
Van Pires leerde Julien Libeer dat muziek uitermate persoonlijk is. Hijvertelt: 'Met een geoefend oor kun je aan de manier waarop iemand bijvoorbeeld een Beethoven-sonate speelt horen wat voor persoon diegene is. Waar is hij mee bezig? Waarom maakt hij muziek?'
(Lees het interview met Julien Libeer.)


Zonnige Schubert

Van de twaalf pianosonates die Schubert schreef, is de Sonate in G, D 894 ongetwijfeld zijn meest zonnige. Niemand minder dan Robert Schumann noemde de sonate Schuberts "meest perfecte van vorm en inhoud". Helaas stond het werk al snel in de schaduw van Beethovens sonates, ondanks verwoede marketingpogingen van de uitgever om het stuk bij een breder publiek te laten aanslaan. Pas ver in de twintigste eeuw werd dit meesterwerk herontdekt, samen met Schuberts overige pianosonates. Sindsdien staat het werk in het brandpunt van de belangstelling. In dit concert hoort u de meesterlijke interpretatie van Julien Libeer.

Zingen op de Bösendorfer Imperial
Bijna alle gespeelde composities op het programma hebben met het lied te maken. Schubert maakte zichzelf onsterfelijk met zijn zeshonderd liederen. Franz Liszt bewerkte daarvan een aantal voor piano. Chopin refereert in zijn Nocturnes naar het beroemde Italiaanse bel canto, terwijl het in zijn Barcarolle over weer een heel ander soort liedrepertoire gaat. Benieuwd naar meer achtergronden bij dit concert? (Lees alvast de toelichting)

Beluister Julien Libeer samen met meesterpianiste Maria João Pires in Schuberts Fantasie in f, op. 103


piano vleugel Bösendorfer Imperial 290 Julien Libeer Wereldpianisten Franz Schubert Frédéric Chopin Nocturnes
zaterdag 8 oktober 2016, 20:00 uur

Geniet van deze meesterpianist in de dop, die door de pers al is betiteld als "visionair en vernieuwend". Het grootste compliment komt van meesterpianiste Maria João Pires. Zij noemt Libeer "de complete muzikant, die op elk moment grondige kennis van de muziek, een solide intellect en een onfeilbaar instinct voor het onzegbare met elkaar verenigt". In de Edesche Concertzaal speelt hij muziek van Schubert en Chopin.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 8 oktober 2016, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer