Schumanns Dichterliebe - Thomas Oliemans en Paolo Giacometti - Edesche Liedrecitals

Schumanns Dichterliebe - Thomas Oliemans en Paolo Giacometti - Edesche Liedrecitals

Edesche Liedrecitals '19/'20

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Edesche Liedrecitals '19/'20:

Programma:

Schumann - Liederkreis, op. 24

Schumann - Dichterliebe, op. 48

Schumann - Sechs Gesänge, op. 89

Schumann - Sechs Gedichte von N. Lenau und Requiem, op. 90

"Hij is een sympathieke, vaak ontroerende pleitbezorger van deze kwetsbare liederen van vergankelijkheid en ontgoocheling." (Gramophone)

"Oliemans heeft een prachtige stem." (Het Parool)


Robert Schumann

Sla een willekeurige biografie open over Schumann en je leest over zijn grillige persoonlijkheid. Schumann gaf zijn alter ego's zelfs namen. Eusebius vertegenwoordigde rust en goedheid, terwijl Florestan stond voor het onstuimige en het kwade. Bariton Thomas Oliemans en pianist Paolo Giacometti raakten gefascineerd door deze uitersten in Schumanns psyche. In de vier gezongen liederenreeksen komt de strijd tussen Schumanns zonnige en duistere zijde duidelijk aan het licht, zoals in 'Dichterliebe'.

'Dichterliebe', op. 48

Over geen enkel gevoel zijn zoveel liederen gemaakt als over de liefde. Ook klassieke componisten konden er wat van. De Duitse componist Robert Schumann schreef misschien de mooiste reeks liederen over de liefde met zijn 'Dichterliebe', op. 48. Geen wonder, want hij was hevig verliefd op Clara Wieck, de dochter van zijn pianoleraar. In deze liederenreeks op teksten van Heinrich Heine komen alle verlangens, onzekerheden en twijfels over de liefde voorbij, tot en met het onvermijdelijke liefdesverdriet. Gelukkig liep het voor Schumann goed af, want uiteindelijk trouwde hij met zijn Clara.

Beluister Thomas Oliemans en Paolo Giacometti in Schumanns 'Dichterliebe'

piano Liedrecital Edesche Liedrecitals vleugel Bösendorfer Imperial 290 zang Robert Schumann Dichterliebe Liederkeis Requiem bariton
zaterdag 17 september 2016, 20:00 uur

Thomas Oliemans en Paolo Giacometti laten Schumanns vrolijke en uitgelaten kant horen met zijn meesterwerk 'Dichterliebe'. Na de pauze belichten deze internationaal vermaarde musici de weemoedige kant van Schumanns grillige persoonlijkheid. Beluister deze mooie liederen in de Edesche Concertzaal: met de Bösendorfer Imperial en de zeer geschikte akoestiek beleeft u een unieke avond!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 17 september 2016, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mogelijk gemaakt door Eskes Media / DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer