Florian Noack - Chopin, Rachmaninov en Tsjaikovski's 'Romeo en Julia' - Wereldpianisten

Florian Noack - Chopin, Rachmaninov en Tsjaikovski's 'Romeo en Julia' - Wereldpianisten

Wereldpianisten '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '22/'23:

Wereldpianisten '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '21/'22:

Programma van Florian Noack

 • Chopin - 3 Mazurkas, op. 59
 • Rachmaninov - Variaties op een thema van Chopin, op. 22
 • Ljapoenov - Barcarolle, op. 46
 • Ljapoenov - Novelette, op. 18
 • Tchaikovsky -  Romeo en Julia, fantasie-ouverture

Florian Noack

De legendarische pianiste Brigitte Engerer sprak over Florian Noack de profetische woorden: “Ik ben onder de indruk van zijn maturiteit, zijn enorme technische mogelijkheden, zijn intelligente en aangeboren muzikaliteit. Volgens mij staat een briljante pianistenloopbaan hier buiten kijf." Inmiddels is deze belofte meer dan uitgekomen, want Florian Noack behoort tot de grootste Belgische pianotalenten van de afgelopen decennia. “Hij raakt het hart van de muziek… Zijn weelderige pianoklank is een genot voor het oor”, schreef het gerenommeerde muziektijdschrift Gramophone over hem. Florian won talloze prijzen op internationale concoursen, zoals de Rachmaninov International Competition, het Internationalen Robert-Schumann-Wettbewerb en de Kölner Klavierwettbewerb. Zijn tweede cd met muziek van Sergej Lyapunov is in 2017 bekroond met een Diapason d’Or en de International Classical Music Award.


Grote orkestwerken op piano

Naast pianist is Florian Noack met zijn amper 27 jaar ook een begenadigd componist. Hij vertaalde verschillende grote orkestwerken naar de piano, waarvoor hij in 2015 als ‘Emerging Artist of the Year’ de prestigieuze ECHO Klassik Award ontving. Deze bewerkingen vinden via meesterpianisten als Boris Berezovsky, Cyprien Katsaris en Dmitri Bashkirov hun weg naar de grote internationale podia. In de Edesche Concertzaal speelt Florian Noack zijn eigen transcriptie van Tsjaikovski’s Ouverture-fantaisie ‘Romeo en Julia’.


Tsjaikovski’s ‘Romeo en Julia’

Het verhaal is bekend. Romeo en Julia behoren tot twee ruziënde families. Als ze verliefd op elkaar worden, worden de familieverhoudingen er niet beter op. Ze besluiten om in het geheim met elkaar te trouwen, maar moeten dat uiteindelijk met de dood bekopen. Sommigen beweren dat Tsjaikovski met zijn ‘Romeo en Julia’ het mooiste symfonische gedicht heeft geschreven. Beoordeel het zelf in de fenomenale bewerking die Florian Noack ervan heeft gemaakt.

Beluister Florian Noack in zijn eigen bewerking van Tsjaikovski's 'Zwanenmeer'. Let op: wegens een operatie heeft Nikolai Lugansky wereldwijd diverse concerten moeten afzeggen, waaronder deze in Ede. Lugansky komt op een ander moment terug. Florian Noack vervangt hem deze avond.

Mensen die vòòr 28 maart 2017 een kaartje kochten, kunnen zowel het concert van Florian Noack bezoeken als het vervangende concert van Nikolai Lugansky. Zij hebben inmiddels bericht ontvangen over de vervangende datum.


klassiek piano Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Frédéric Chopin Sergej Rachmaninov Romeo en Julia
zaterdag 8 april 2017, 20:00 uur

Wie kent niet het liefdesverhaal van Romeo en Julia? Het inspireerde Tsjaikovski tot zijn beroemde orkestwerk ‘Romeo et Juliette’. Wereldpianist Florian Noack laat met dit meesterwerk ongetwijfeld vele harten smelten. Hetzelfde gebeurt met Chopins ontroerende Mazurka’s op. 59 en Rachmaninovs bloedstollende ‘Variaties op een thema van Chopin’.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 8 april 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Koffie, drankjes inbegrepen;
 • Garderobe inbegrepen;
 • Luxe programmamagazine inbegrepen;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
 • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer