Lavinia Meijer speelt Philip Glass

Lavinia Meijer speelt Philip Glass

Een greep uit het programma:

Glass - Etudes (sel.)
Lavinia Meijer - Nieuw werk

Lavinia Meijer

Lavinia Meijer behoort tot de beste harpisten ter wereld. Of het nu Carnegie Hall is of de Weense Musikverein; overal waar ze speelt, wordt iedere luisteraar gegrepen door haar spel. De wereldberoemde componist Philip Glass nodigde haar uit om samen met hem in New York zijn muziek te spelen. Die samenwerking smaakte naar meer, want in 2017 slaat Lavinia opnieuw de handen ineen met Philip Glass. In de Edesche Concertzaal speelt Lavinia naast een selectie uit zijn 'Etudes' ook muziek die componisten speciaal voor haar schreven. Beleef een sfeervol onderonsje met één van de beste harpisten ter wereld!

"Op bepaalde momenten ontdek je de kracht van muziek en wat het kan doen met mensen"
Lavinia Meijer vertelt: "Ik realiseerde me dat de muziek buiten de concertzaal een eigen leven leidt. Zo vertelde laatst een jonge moeder dat ze haar kindje op mijn muziek in slaap laat vallen. Ik voel me altijd bijzonder vereerd als mijn muziek mensen dierbaar is."
(Lees het interview met Lavinia Meijer.)

Philip Glass - 'Etudes'

The Guardian noemt de 'Etudes' van Philip Glass "the sound of a lifetime". En inderdaad, veel lijntjes uit zijn inmiddels omvangrijke oeuvre komen erin samen. Krachtige melodieën, ritmische verschuivingen en eindeloze herhalingen; het is Glass ten voeten uit. Lavinia Meijer bewerkte een aantal van deze etudes voor harp, waar Glass zelf diep van onder de indruk was. "Zo'n bewerking voor een ander instrument leert me echt iets nieuws over mijn eigen stuk. De harp benadrukt andere dingen in de muziek, in een kleur die er daarvóór nog niet was." en betere ambassadeur dan Lavinia Meijer kan deze muziek niet krijgen. De Volkskrant prees Lavinia eerder al als "briljant Glass-vertolker".


Beluister Lavinia Meijer met Glass' Methamorphosis Four.

The Glass effect Philip Glass harp Nadia Boulanger Nico Muhly Ellis Ludwig-Leone Bryce Dessner Lavinia Meijer
zaterdag 22 april 2017, 20:00 uur

Voor het eerst speelt Lavinia Meijer als solist in de Edesche Concertzaal. Dat kan niet anders dan iets bijzonders zijn! Lavinia neemt daarom werk mee van de wereldberoemde componist Philip Glass, die in 2017 zijn tachtigste verjaardag viert. Ook speelt ze muziek die componisten speciaal voor haar schreven én voert Lavinia één van haar eigen composities uit. Beleef een sfeervol onderonsje met één van de beste harpisten ter wereld.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 22 april 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer