Les Beaux Amis - Anna Fedorova, Benedict Kloeckner en Ragnhild Hemsing - Kerstconcert

Les Beaux Amis - Anna Fedorova, Benedict Kloeckner en Ragnhild Hemsing - Kerstconcert

Anna Fedorova, Benedict Kloeckner en Ragnhild Hemsing

Beroemde musici als Jaap van Zweden en Daniel Barenboim laten zich lovend over pianiste Anna Fedorova en cellist Benedict Kloeckner uit. Ze waren al verschillende keren in de Edesche Concertzaal te beluisteren. Samen nemen ze nu de Noorse violiste Ragnhild Hemsing mee. De drie musici spelen niet alleen als trio samen, maar laten ook in andere samenstellingen van zich horen. Naast de 'Vier Jaargetijden' van de Argentijn Astor Piazzolla en het 'Trio' van de Noorse componist Edvard Grieg, spelen ze ook Griegs Cellosonate en 'Blues' uit de Vioolsonate van Ravel. Muziek die klinkt als een innige omhelzing van het mysterieuze Noorden en het uitbundige Zuiden.  

"Kamermuziek is heel intiem, heel klein"
“Kamermuziek is heel intiem, heel klein. Samenspelen met een of meerdere andere musici vraagt dat je er beiden naar streeft een eenheid te worden, door naar elkaar te luisteren en jezelf te vergeten." (Lees het interview met Anna Fedorova.)

Edvard Griegs intense Cellosonate

Vraag: Wie is de beroemdste componist van Noorwegen? Antwoord: Edvard Grieg. Veel muziekliefhebbers kennen de blonde Noor van zijn schilderachtige ‘Peer Gynt Suites’ en zangerige pianostukken. Maar Grieg was ook een gepassioneerd romanticus. Met zijn Cellosonate, op. 36 leverde hij één brok emotie af, want het stuk barst haast uit zijn voegen van pakkende melodieën. Hier en daar lijkt Grieg zelfs te verwijzen naar zijn beroemde Pianoconcert, op. 16. Geniet van Griegs meesterlijke Cellosonate door cellist Benedict Kloeckner, die met zijn gevoelvolle spel ongetwijfeld voor kippenvel zorgt.

De vier jaargetijden volgens Astor Piazzolla

Tussen 1965 en 1970 componeerde Piazzolla, geïnspireerd door Vivaldi’s Vier Jaargetijden, vier stukken die een impressie geven van de vier seizoenen in Buenos Aires. Bijzonder aan deze en vele andere composities van Piazzolla is de meesterlijke manier waarop hij uit tango, klassieke muziek en jazz zijn persoonlijke stijl smeedde. Anna Fedorova, Ragnhild Hemsing en  Benedict Kloeckner duiken in een bloedstollende versie van dit meesterwerk voor pianotrio.

Al 10.000.000 keer bekeken: Anna Fedorova in het Tweede Pianoconcert van Sergej Rachmaninov!


Wie zijn de musici?


Jaap van Zweden over Anna Fedorova

"Anna is a wonderful artist, a great pianist and a very charming, charismatic person. I am looking forward to performing with her again and can most heartily recommend her!", Jaap van Zweden

Daniel Barenboim over Benedict Kloeckner

"Remarkable, really remarkable, perfect playing! Absolute control of technique, intonation and color", Daniel Barenboim februari 2016

cello piano Wereldpianisten Bösendorfer Imperial 290 klassiek vleugel Kamermuziek viool Edvard Grieg Johan Svendsen Astor Piazzolla Kerstconcert Vier jaargetijden Jean Sibelius
zaterdag 17 december 2016, 20:00 uur

Anna Fedorova is geen onbekende meer voor de Edesche Concertzaal. Samen met Benedict Kloeckner en de Noorse violiste Ragnhild Hemsing verzorgt Anna Fedorova een mooi kerstconcert, met onder andere Griegs 'Pianotrio' en Piazzolla's 'Vier Jaargetijden'. Een onweerstaanbare combinatie: "magisch" en "een verkwikking voor het hart", schrijft de Allgemeine Zeitung. Beroemde musici als Jaap van Zweden en Daniel Barenboim zijn lovend over deze musici.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 17 december 2016, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer