Pianowonder Aidan Mikdad (vervangt meesterpianist Alexander Gavrylyuk) - Beethoven, Ravel, Prokofjev en Skrjabin

Pianowonder Aidan Mikdad (vervangt meesterpianist Alexander Gavrylyuk) - Beethoven, Ravel, Prokofjev en Skrjabin

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Aidan Mikdad

Met zijn vijftien jaar heeft de jonge Aidan Mikdad al een enorme staat van dienst opgebouwd. Op zijn elfde (in 2013), kreeg hij al de Eerste Prijs van het Koninklijk Concertgebouw Concours. In 2014 won hij de Eerste Prijs op het Internationale Piano Concours van Lagny-sur-Marne. Op zijn dertiende ontving hij de Klavier-Festival Ruhr Scholarship 2015, uit handen van meesterpianiste Hélène Grimaud. En in februari 2016 won hij de eerste prijs bij de Premio internazionale pianistico ‘A. Scriabin’ in Grosseto (Italië). Het concert in de Edesche Concertzaal gaat vooraf aan het openingsconcert dat Aidan speelt tijdens de Scriabin Competition op 20 februari in Grosseto (Italië). 


Aidan in DWDD

Aidan Mikdad trad tweemaal op in DWDD vanwege het winnen van het internationale pianoconcours in Italië. Deze uitzendingen zijn terug te zien op de website van De Wereld Draait Door.


Vertaler van klank

Wat er achter dit jonge pianowonder schuilgaat? "Het moet om de muziek gaan,” vertelt een bevlogen Aidan Mikdad aan NRC Handelsblad. "Ik wil absoluut niet met een hippe blouse en Justin Bieber-haar op een cd-hoesje staan [...] Ik ben klassiek pianist, ik vertaal bladmuziek naar klank. Daarbij wil ik graag delen wat ik mooi vind aan de muziek die ik speel. Dat is het voornaamste."

Vervanging Alexander Gavrylyuk

Aidan Mikdad vervangt de om gezondheidsredenen uitgevallen Alexander Gavrylyuk. Het oorspronkelijk voor donderdag 16 februari geplande recital van Gavrylyuk vindt plaats op een nog later te bepalen moment. Wij berichten daar nog over.

Beluister Aidan Mikdad in muziek van Igor Stravinski tijdens de San Marino Piano Competition 2016.


Aleksandr Skrjabin Sergej Prokofjev Maurice Ravel Ludwig van Beethoven piano klassiek Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital
donderdag 16 februari 2017, 20:00 uur

Beleef aankomend meesterpianist Aidan Mikdad. Op zijn twaalfde won Aidan de International Piano Competition in het Franse Lagny-sur-Marne. Sindsdien kwamen daar belangrijke prijzen bij en ontving hij uit handen van de wereldberoemde Hélène Grimaud de Klavier-Festival Ruhr Scholarship 2015. Beluister de vijftienjarige Aidan in prachtige werken van Beethoven, Ravel, Prokofjev en Skrjabin. Aidan Mikdad vervangt de voorlopig uitgevallen Alexander Gavrylyuk (zijn concert vindt op een later moment plaats).

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
donderdag 16 februari 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer