Daniël Wayenberg and Friends: Daniël Wayenberg 85 jaar

Daniël Wayenberg and Friends: Daniël Wayenberg 85 jaar
Daniël Wayenberg: “Optreden verveelt nooit, er heerst elke keer een enorme spanning op het podium. Je kunt het podium niet oplopen alsof je een glas lauw water drinkt, ik heb juist stress van tevoren nodig. Waar je ook speelt, het is overal hetzelfde, behalve het publiek. Ik vergeet alles als ik optreedt, behalve de mensen in de zaal. Het gaat om communicatie! Als je niet communiceert met de mensen in de zaal, heb je ook geen uitstraling, geen charisma. Dat geeft voor mij geen voldoening. Ik wil ook niet dat mensen naar me komen kijken met de gedachte: misschien is hij volgend jaar wel dood. Dat wil ik niet, kom alleen als je me goed vindt. Dan doe ik alles voor je.” 


Daniël Wayenberg & Friends Jubileumconcert

In oktober vierde pianist Daniël Wayenberg zijn 85e verjaardag. Ongemerkt zal dat niet voorbij gaan. In Frankrijk neemt hij alvast een nieuwe cd op en in november komt hij voor een korte tour naar Nederland. Naast solist is Daniël Wayenberg ook samen te horen met drie van zijn beste muziekvrienden. Zo begeleidt hij zijn favoriete zangers: mezzosopraan Yana Boukoff en bas-bariton Pieter Vis. Bovendien speelt hij vierhandig piano met de 18-jarige Martin Oei.


Dit concert valt in de reeks BOL Concerten, een samenwerking van BOL Piano's & Vleugels en de Edesche Concertzaal.

piano Bösendorfer Imperial 290 Jubileumconcert BOL Concerten vleugel Wereldpianisten zondagmiddag Johannes Brahms Modest Moessorgski Pjotr Iljitsj Tsjaikovski Sergej Rachmaninov Antonin Dvorak Maurice Ravel George Gershwin
zondag 23 november 2014, 15:00 uur

Geniet van de oude grootmeester Daniël Wayenberg: samen met zijn vrienden viert hij zijn 85ste verjaardag. Een gezellig en mooi zondagmiddagconcert met optredens van bariton Pieter Vis, de jonge pianist Martin Oei en mezzosopraan Yana Boukoff.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 23 november 2014, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer