Nino Gvetadze (piano) en Frederieke Saeijs (viool)

Nino Gvetadze (piano) en Frederieke Saeijs (viool)
NRC Handelsblad over Nino Gvetadze: “Een geboren pianiste met de gave om tot het hart te spreken.”

Artist in residence Nino Gvetadze

Als kersverse artist in residence opent Nino Gvetadze het nieuwe seizoen van de Edesche Concertzaal. Voor dit speciale openingsconcert neemt ze violiste Frederieke Saeijs mee. Met haar vormt Nino Gvetadze al jaren een buitengewoon succesvol duo. Aan de Edesche Concertzaal vertelt ze: “Ik ken Frederieke al tien jaar. We ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens een muziekfestival in Den Haag. We speelden toen Beethovens ‘Frühlingssonate’ en dat voelde zo natuurlijk dat we als duo verder zijn gegaan.”


Frederieke Saeijs

Frederieke Saeijs maakt niet alleen indruk met haar feilloze techniek en klankpracht van toon, maar ook met haar beheersing van een breed palet van expressieve middelen. In de pers leverde haar dat lovende kritieken op. ‘Het spel van Frederieke Saeijs heeft de kracht je te raken en doet je verlangen naar meer’, vindt de International Record Review.


Schubert, Mendelssohn, Schumann en Weber

Wat deze vier componisten met elkaar gemeen hebben? Ze leefden en werkten allemaal in het Duitsland en Oostenrijk van de eerste helft van de negentiende eeuw. Hun muziek spreekt direct tot het hart, aldus Frederieke Saeijs. De vioolsonates van Weber en Schubert dragen weliswaar nog de sporen van Mozart en Haydn; Mendelssohn en Schumann op hun beurt volgen het spoor van Beethoven.


Maak kennis met artist in residence Nino Gvetadze
De Georgische pianiste Nino Gvetadze is in seizoen 2017-2018 artist in residence van de Edesche Concertzaal. Op jonge leeftijd heeft ze al een flinke staat van dienst. Zo won ze de Tweede Prijs, Pers- en Publieksprijs tijdens het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. In 2010 mocht ze de prestigieuze Borletti-Buitoni Trust Award in ontvangst nemen. Sindsdien is Nino Gvetadze op de belangrijkste concertpodia ter wereld te beluisteren. In de Edesche Concertzaal laat ze dit seizoen verschillende kanten van haar hart spreken: "Met je eigen emoties en ervaringen vorm je als het ware de verbindende schakel tussen de muziek en het publiek."
(Lees het interview met Nino Gvetadze.)

YouTube-tip


piano klassiek Bösendorfer Imperial 290 vleugel vioolsonates viool Felix Mendelssohn-Bartholdy Robert Schumann Franz Schubert Carl Maria von Weber Grachtenfestival 2017 Prinsengrachtconcert artist in residence
zaterdag 9 september 2017, 20:00 uur

Begin het kersverse seizoen met heerlijke muziek van Schubert, Schumann en Mendelssohn. Pianiste Nino Gvetadze geeft samen met violiste Frederieke Saeijs haar visitekaartje af als nieuwe artist in residence van de Edesche Concertzaal. Met perfect samenspel en hartstochtelijke muzikaliteit bezorgen deze twee dames je een onvergetelijke avond uit. Kreeg je al kippenvel van Nino's pianospel tijdens het Prinsengrachtenconcert 2017? In de Edesche Concertzaal gebeurt dat ongetwijfeld opnieuw. Beleef het mee!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 9 september 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer