Meesterwerken van Mendelssohn - Anna Fedorova, Eldbjørg Hemsing, Ella van Poucke e.a.

Meesterwerken van Mendelssohn - Anna Fedorova, Eldbjørg Hemsing, Ella van Poucke e.a.

Kamermuziek '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '22/'23:

Meesterwerken van Mendelssohn

Beleef de mooiste meesterwerken van Mendelssohn in de Edesche Concertzaal. Pianiste Anna Fedorova speelt sfeervolle 'Lieder ohne Worte'. En in Mendelssohns prachtige 'Eerste Pianotrio' en het 'Sextet' wordt Anna begeleid door een handvol internationale topsolisten, zoals de Noorse violiste Eldbjørg Hemsing, altviolisten Dana Zemtsov en Lilli Maijala, celliste Ella van Poucke (winnares van de GrachtenFestivalPrijs 2017) en contrabassist Nicholas Schwartz.


YouTube-tip

Beluister Mendelssohns 'Eerste Pianotrio', een van de meesterwerken die in de Edesche Concertzaal klinken.

Mendelssohns Eerste Pianotrio, op. 49

Vraag een willekeurige musicus wat Mendelssohns mooiste kamermuziekstuk is en hij zal ongetwijfeld het ‘Eerste Pianotrio’, op. 49 noemen. Het geheim achter de noten is moeilijk te doorgronden. Maar Robert Schumann sloeg wellicht de spijker op zijn kop toen hij Mendelssohn vanwege dit pianotrio “de Mozart van de negentiende eeuw” noemde.


Pianosextet, op. 110

Zou Schumann Mendelssohns ‘Pianosextet’ gehoord hebben? Mendelssohn schreef dit bijzondere stuk toen hij nog maar 15 jaar oud was. Het klinkt als een klein concert voor piano en strijkers met hier een daar knipogen naar… inderdaad Mozart. Het zou een van de weinige stukken zijn voor deze bijzondere instrumentencombinatie van piano en vijf strijkers. Beluister deze twee sprankelende stukken met in de hoofdrol pianiste Anna Fedorova.

De solisten in Mendelssohns kamermuziek zijn:

Anna Fedorova, piano
Eldbjørg Hemsing, viool
Lilli Maijala, altviool
Dana Zemtsov, altviool
Ella van Poucke, cello
Nicholas Schwartz, contrabas

Eldbjørg Hemsing over de muziek van Mendelssohn:
"Ik zou zijn muziek vooral temperamentvol willen noemen. Bovendien zitten zijn stukken vol zangerige melodieën en sfeer. Vaak stel ik me er betoverende landschappen bij voor. Tegelijk hoor je in zijn muziek een grote helderheid, die je bij bijna geen andere componist van zijn generatie tegenkomt. Daarin is Mendelssohn beslist uniek.”
(Lees het interview met Eldbjørg Hemsing.)

YouTube-tip

Tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Ede 2017 in mei jl. waren Anna Fedorova, Eldbjørg Hemsing en Nicholas Schwartz ook al in de Edesche Concertzaal. Geniet van hun uitvoering van Schuberts Forellenkwintet, deel 2!Felix Mendelssohn-Bartholdy Pianosextet Lieder ohne Worte Pianotrio viool altviool cello contrabas piano vleugel Bösendorfer Imperial 290
zaterdag 30 september 2017, 20:00 uur

Beleef de mooiste meesterwerken van Mendelssohn in de Edesche Concertzaal. De Noorse violiste Eldbjørg Hemsing, pianiste Anna Fedorova en celliste Ella van Poucke spelen samen met bevriende musici prachtige kamermuziek van Felix Mendelssohn. Luister live naar zijn meeslepende 'Eerste Pianotrio' en het sprankelende 'Pianosextet' met daarin een glansrol voor Anna Fedorova.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 30 september 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer