Hexagon Ensemble - Mozarts Pianokwintet voor blazers

Hexagon Ensemble - Mozarts Pianokwintet voor blazers

Kamermuziek '24/'25

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Kamermuziek '24/'25:

Hexagon Ensemble

‘Grenzeloos. Overrompelend. Indringend. Hartstochtelijk. Virtuoos’ Zomaar wat woorden van publiek en pers, die het Hexagon Ensemble omschrijven. Al meer dan 25 jaar combineren de zes musici inspirerende vriendschap en succesvolle muzikaliteit met elkaar. In de Edesche Concertzaal spelen ze de mooiste selectie van stukken voor piano en blazers.


Mozarts meesterstuk

Met stip bovenaan staat Mozarts Kwintet KV 452. Mozart hield wel van een uitdaging. Daar waar tijdgenoten de combinatie van piano en blazers liever meden, schiep Mozart een tot dan toe uniek werk. Dit prachtige Kwintet voor hobo, klarinet, fagot, hoorn en piano voerde Mozart voor het eerst uit op 1 april 1784, uiteraard met de componist aan het klavier. Op 10 april schreef hij over de première: “Ik had twee concerten gecomponeerd en nog een kwintet, dat een geweldig applaus kreeg: zelf beschouw ik het als het beste werk dat ik tot nu toe heb geschreven.”


Poulencs schalkse Sextet

Een ander ‘lijfstuk’ van het Hexagon Ensemble is Poulencs ‘Sextuor’ voor piano, fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn. Als geen ander was Poulenc in staat om de meest verschillende soorten muziek in één stuk samen te brengen. Jazz, ragtime, Ravel-achtig impressionisme, alles husselt Poulenc door elkaar tot zijn eigen karakteristieke stijl, met zelfs een schalkse knipoog naar Mozarts ‘Kwintet’.

Het Hexagon Ensemble bestaat uit:
Wout van den Berg, fluit
Bram Kreeftmeijer, hobo
Arno Stoffelsma, klarinet
Marieke Stordiau, fagot
Christiaan Boers, hoorn
Frank Peters, piano


YouTube-tip


Francis Poulenc Wolfgang Amadeus Mozart Albert Roussel Claude Debussy piano Bösendorfer Imperial 290 fluit hobo klarinet fagot hoorn blazers blaaskwintet sextet Frankrijk oktober
zaterdag 28 oktober 2017, 20:00 uur

Mozart hield wel van een uitdaging. Daar waar tijdgenoten de combinatie van piano en blazers liever meden, schiep Mozart een tot dan toe uniek werk. Het prachtige Kwintet voor hobo, klarinet, fagot, hoorn en piano voerde Mozart voor het eerst uit op 1 april 1784. Pas aan het begin van de twintigste eeuw waagden grootheden als Poulenc en Roussel zich met succes aan deze uitdagende combinatie van instrumenten. Naast Mozarts Kwintet speelt het Hexagon Ensemble de mooiste stukken voor piano en blazers uit de Franse muziek.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 28 oktober 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer