Denis Kozhukhin - Gershwins Rhapsody in blue - Wereldpianisten

Denis Kozhukhin - Gershwins Rhapsody in blue - Wereldpianisten

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Denis Kozhukhin

Denis Kozhukhin houdt niet zo van carrièreplanning. “Ik heb een hekel aan het woord ‘carrière’, laat mij maar gewoon een boeiend muzikaal pad bewandelen”, vertelt hij. Toch verloopt de loopbaan van de gevierde pianist stormachtig. Niet alleen behaalde hij de Eerste Prijs op de Koningin Elisabethwedstrijd, eerder al won Denis Kozhukhin de Vendome prijs tijdens het Verbier Festival. Sindsdien speelt hij samen met belangrijke orkesten als het Philharmonia Orchestra in Londen en het Philadelphia Orchestra en is hij op beroemde concertpodia te beluisteren zoals het Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall in New York en de Londense Wigmore Hall in Londen.


Van Händel tot Debussy

In de Edesche Concertzaal laat Denis Kozhukhin horen wat hij allemaal in huis heeft. Even makkelijk schakelt hij tussen allerlei muziekstijlen. Dat varieert van een barokke klaviersuite van Händel tot de swingende 'Rhapsody in Blue' van George Gershwin. En van drie romantische ‘Intermezzi’ van Brahms, tot de schilderachtige preludes van Claude Debussy.


Gershwins Rhapsody in Blue

Als zinderende uitsmijter van zijn recital speelt Denis Kozhukhin Gershwins ‘Rhapsody in Blue’. Ondeugende knipogen naar de jazz worden afgewisseld met lyrische passages die zo bij Ravel vandaan lijken te komen. De smeltkroes Amerika, de waanzin van de grote stad; het klinkt allemaal door in Gershwins beroemde noten. Benieuwd wat Kozhukhin doet met die knetterende klarinetsolo aan het begin? Kom luisteren!


YouTube-tip


piano Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital Georg Friedrich Händel George Gershwin Claude Debussy Meesterpianist Johannes Brahms Béla Bartók Koningin Elisabethwedstrijd Vendome prijs Rhapsody in blue
vrijdag 3 november 2017, 20:00 uur

Sinds meesterpianist Denis Kozhukhin in 2010 de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd won, raakt het publiek overal waar hij speelt uitzinnig. Over zijn debuut in de serie Meesterpianisten schreef De Telegraaf: “Het was alsof er een wervelwind door de Grote Zaal ging… Met een ongelooflijk fijn en genuanceerd toucher gaf hij de klank kleur en diepte.” Benieuwd wat Denis Koszhukhin uit de prachtige Bösendorfer Imperial tovert? Kom luisteren!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 3 november 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer