Sophiko Simsive - Haydn, Schubert, Debussy, Prokofjev - Wereldpianisten

Sophiko Simsive - Haydn, Schubert, Debussy, Prokofjev - Wereldpianisten

Sophiko Simsive

Op driejarige leeftijd begon de in Georgië geboren Sophiko Simsive spelenderwijs met haar pianospel als toehoorder van haar moeder, die pianolerares was. Op elfjarige leeftijd maakte ze in Bonn haar debuut als concertpianiste met het Tweede Pianoconcert van Beethoven. Een jaar later trad ze op in het Kremlin in Moskou en was ze ook in Nederland in onder meer De Doelen en in Vredenburg te beluisteren. Tijdens haar eerste studiejaar aan het Conservatorium van Amsterdam won ze de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. In 2016 won Sophiko de GrachtenfestivalPrijs en is in 2017 Artist in Residence van het Grachtenfestival. Onlangs won Sophiko Simsive ook nog de eerste prijs op het Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (Italië). 


Prokofjevs ‘Cinderella’

Cinderella (Assepoester) is een van Prokofjevs bekendste balletten. Tot op de dag van vandaag inspireert de bijzonder melodieuze muziek vele choreografen tot sprookjesachtige voorstellingen. Zelf was Prokofjev ook erg tevreden over zijn eigen muziek. Beleef dit wereldberoemde sprookje in de bewerking die Prokofjev zelf maakte van de bekendste delen uit dit ballet.


Haydn, Schubert, Debussy en Ligeti

Haydn, Schubert, Debussy en Ligeti Dit beeldende stuk verbindt Sophiko Simsive met drie minstens zo fantasievolle meesterwerken van Haydn, Schubert en Debussy. Haydn gooide met zijn tweedelige ‘Pianosonate nr. 48’ de klassieke sonate op zijn kop en Schubert bracht met een van zijn laatste pianosonates een hommage aan Beethoven. Debussy en Ligeti verruimden elk op hun eigen manier de klankmogelijkheden van de piano.


YouTube-tip


piano Joseph Haydn Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital recital Sergei Prokofiev Sergej Prokofjev György Ligeti Claude Debussy Franz Schubert Grachtenfestival
vrijdag 24 november 2017, 20:00 uur

Wereldpianiste Sophiko Simsive tovert met sfeer. In de Edesche Concertzaal speelt ze beeldende stukken, zoals een selectie uit Prokofjevs ballet ‘Assepoester’ en Debussy’s pianobundel ‘Images’. Ook in Schuberts fijnzinnige Pianosonate D 958 weet Sophiko iedere sfeer en emotie feilloos op te roepen. Geniet van deze uitzonderlijk getalenteerde pianiste, die zelfs de grootste pianisten niet onberoerd laat. "Een buitengewoon musicus met uitzonderlijk talent, die een van de belangrijkste pianisten van haar generatie belooft te worden”, aldus de Franse meesterpianist Jean-Yves Thibaudet.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 24 november 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Bij geselecteerde concerten: geniet na van het concert met gratis te downloaden tracks met uw ticketnummer;
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • Beluister de Radio 4 live uitzending van het openingsconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede (25 mei 2017);
 • Noteer in uw agenda: Tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede, 9 mei 2018 t/m 13 mei 2018, Hemelvaartsweekend.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer