Sophiko Simsive - Schubert, Debussy, Haydn, Ligeti, Prokofjev - Wereldpianisten

Sophiko Simsive - Schubert, Debussy, Haydn, Ligeti, Prokofjev - Wereldpianisten

Wereldpianisten '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '22/'23:

Wereldpianisten '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '21/'22:

Sophiko Simsive

Op driejarige leeftijd begon de in Georgië geboren Sophiko Simsive spelenderwijs met haar pianospel als toehoorder van haar moeder, die pianolerares was. Op elfjarige leeftijd maakte ze in Bonn haar debuut als concertpianiste met het Tweede Pianoconcert van Beethoven. Een jaar later trad ze op in het Kremlin in Moskou en was ze ook in Nederland in onder meer De Doelen en in Vredenburg te beluisteren. Tijdens haar eerste studiejaar aan het Conservatorium van Amsterdam won ze de eerste prijs op het Prinses Christina Concours. In 2016 won Sophiko de GrachtenfestivalPrijs en is in 2017 Artist in Residence van het Grachtenfestival. Onlangs won Sophiko Simsive ook nog de eerste prijs op het Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (Italië). 


Sophiko Simsive over haar concert in de Edesche Concertzaal:
“Ik vind het altijd een feest als ik muziek kan delen met mensen. Het maakt niet uit of het een grote of een kleine zaal is. Elk concert wil ik mezelf weer openstellen naar het publiek.”
(Lees het interview met Sophiko Simsive.)

Prokofjevs ‘Cinderella’

Cinderella (Assepoester) is een van Prokofjevs bekendste balletten. Tot op de dag van vandaag inspireert de bijzonder melodieuze muziek vele choreografen tot sprookjesachtige voorstellingen. Zelf was Prokofjev ook erg tevreden over zijn eigen muziek. Beleef dit wereldberoemde sprookje in de bewerking die Prokofjev zelf maakte van de bekendste delen uit dit ballet.


Haydn, Schubert, Debussy en Ligeti

Haydn, Schubert, Debussy en Ligeti Dit beeldende stuk verbindt Sophiko Simsive met drie minstens zo fantasievolle meesterwerken van Haydn, Schubert en Debussy. Haydn gooide met zijn tweedelige ‘Pianosonate nr. 48’ de klassieke sonate op zijn kop en Schubert bracht met een van zijn laatste pianosonates een hommage aan Beethoven. Debussy en Ligeti verruimden elk op hun eigen manier de klankmogelijkheden van de piano.


YouTube-tip


piano Joseph Haydn Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital recital Sergei Prokofiev Sergej Prokofjev György Ligeti Claude Debussy Franz Schubert Grachtenfestival
vrijdag 24 november 2017, 20:00 uur

Geniet van de uitzonderlijk getalenteerde pianiste Sophiko Simsive. "Een buitengewoon musicus met uitzonderlijk talent”, aldus de Franse meesterpianist Jean-Yves Thibaudet. Sophiko speelt Schubert, Debussy, Haydn, Prokofjev. Ze is winnares van het Virtuoso & Belcanto Festival in Lucca (Italië), de GrachtenfestivalPrijs en het Prinses Christina Concours. In 2017 was ze Artist in Residence van het Grachtenfestival en het Prinsengrachtconcert. Nu te beluisteren in de Edesche Concertzaal aan de prachtige Bösendorfer Imperial.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 24 november 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer