Jan Vayne - Decemberconcert

Jan Vayne - Decemberconcert

Een avond met Jan Vayne

Een avond met Jan Vayne is altijd leuk! Behalve fenomenaal pianist is Jan ook een ongedwongen sfeermaker, bij wie je je altijd op je gemak voelt. Ontdek het voor het eerst of opnieuw hoe gezellig een concert met Jan in de Edesche Concertzaal kan zijn. Op de Bösendorfer Imperial improviseert hij op verzoek. Niet één, niet twee, maar wel drie of meer verzoeknummers verweeft hij met elkaar tot een verbluffend geheel en geeft er dan ook nog een eigen draai aan. En natuurlijk kan Jan het niet laten om ook even het Ypma-orgel van katoen te geven. Geniet van een ontspannen avondje uit met Jan Vayne. “Mijn concert is geslaagd, wanneer het publiek tevreden naar huis gaat”. Daar kun je van op aan!

Jan Vayne over het improviseren:
"Als je stukken instudeert, dan oefen je op wat je nog niet kunt, als je improviseert doe je wat je kunt. Natuurlijk moet je wel je techniek op orde houden, maar mij gaat het nu vooral om de klank. Mijn doel is gewoon lekker spelen, mediteren achter de vleugel puur zoals ik ben."
(Lees het interview met Jan Vayne.)

‘Prachtige vleugel en een mooi orgel!’

Jan Vayne speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna 3 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden, een adembenemende kans om de bekende Jan Vayne samen met deze unieke vleugel te beluisteren. Wibi Soerjadi zei over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect". De eerdere concerten maakten Jan steeds enthousiaster om weer terug te komen: "Fantastische sfeer, een prachtige vleugel en een mooi orgel!"

YouTube-tip


verzoeknummers decemberconcert piano Bösendorfer Imperial 290 vleugel improvisatie Orgel lichte muziek feel good december Jan Vayne
zaterdag 2 december 2017, 20:00 uur

Met Jan Vayne is het altijd gezellig. Vanaf het podium vraagt hij wat de mensen graag willen horen, waarna hij op virtuoze wijze de verschillende melodieën door elkaar heen improviseert. De Bösendorfer Imperial concertvleugel heeft zijn grootste aandacht, maar als het publiek dat wil, is hij niet te beroerd bijzondere klanken uit het Ypma-orgel te toveren. De zaal is altijd enthousiast. Geniet van dit heerlijke cadeau in de Sinterklaastijd, een fantastisch begin van een mooie decembermaand!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 2 december 2017, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer