Lavinia Meijer en Feico Deutekom - Philip Glass, filmmuziek en harpklassiekers

Lavinia Meijer en Feico Deutekom - Philip Glass, filmmuziek en harpklassiekers
LET OP: Lavinia Meijer en Feico Deutekom spelen dit programma op 19 én 26 januari.
Wilt u kaarten bestellen voor de 19e, klik dan hier.

Lavinia Meijer

Wie harp zegt, zegt Lavinia Meijer. Ze behoort tot de beste harpisten ter wereld. Grote componisten, zoals Philip Glass, bewonderen de manier waarop ze repertoire dat oorspronkelijk niet voor de harp werd geschreven, naar dit instrument weet te vertalen. In de Edesche Concertzaal slaat ze de handen ineen met pianist Feico Deutekom. Samen spelen ze een selectie uit Glass’ muziek voor de film ‘Candyman’. Maar er staat nog meer op het programma. Ook ‘Amelie’ en ‘The Piano’ zijn films die stuk voor stuk kaskrakers zijn geworden. Dat geldt ook voor de muziek. Iedereen die een beetje kan pianospelen heeft wel eens de beroemde melodie van Yann Thiersen uit ‘Amelie’ gespeeld. Lavinia en Feico laten horen het op harp en piano klinkt.


Feico Deutekom

Er zijn waarschijnlijk maar weinig uitgevers, die naast hun baan een bloeiende loopbaan als concertpianist hebben. Feico Deutekom heeft het geluk dat hij zijn liefde voor literatuur én muziek combineert in een succesvolle carrière, tussen uitgeverij en concertpodium. Feico speelt regelmatig samen met verschillende instrumentalisten, zoals Lavinia Meijer en de violiste Janneke van Prooijen. In 2012 trad hij met Lavinia op tijdens een concert met Philip Glass in de Rabozaal in Amsterdam. Vervolgens maakte hij bewerkingen van muziek van Glass voor een avondvullend programma met Lavinia en het Attacca Ensemble, dat twee succesvolle toernee’s opleverde en opnieuw een gastoptreden met Philip Glass zelf. Van de componist Douwe Eisenga bracht Feico met Lavinia Meijer nieuw werk in première, dat speciaal voor hen werd gecomponeerd.


Pianist Feico Deutekom over Philip Glass:
"Ik heb verschillende keren quatre mains met hem gespeeld. Leuk, maar enerverend. Glass houdt van verrassing en avontuur. Hij deinst er niet voor terug om een half uur voor een optreden nog even iets nieuws te bedenken, wat dan nog snel moet worden ingestudeerd."
(Lees het interview met Feico Deutekom.)


YouTube-tip


Erik Satie Filmmuziek Douwe Eisenga Meredith Monk Philip Glass piano harp Bösendorfer Imperial 290 vleugel lichte muziek Nieuwjaarsconcert
vrijdag 26 januari 2018, 20:00 uur

Lavinia Meijer krijgt carte blanche van de Edesche Concertzaal. Dat moet wel iets bijzonders worden! Beleef een sfeervol onderonsje met een van de beroemdste harpisten ter wereld. Solo en samen met pianist Feico Deutekom speelt Lavinia stukken die haar na aan het hart liggen. Dat varieert van muziek van Glass tot filmmuziek. Een concert met een fluwelen touch, waarin harp en piano tot schitterend samenspel komen.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 26 januari 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer