Lavinia Meijer en Feico Deutekom - Philip Glass, filmmuziek en harpklassiekers

Lavinia Meijer en Feico Deutekom - Philip Glass, filmmuziek en harpklassiekers
Uitvoerenden: Lavinia Meijer Feico Deutekom

 

Lavinia Meijer en Feico Deutekom - Philip Glass, filmmuziek en harpklassiekers

Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain: Comptine d’Ete
Feico Deutekom (piano) Lavinia Meijer (harp)
Ook als je de film 'Amelie' niet hebt gezien, klinkt de muziek ongetwijfeld bekend in de oren. Verschillende stukken eruit zijn later gebruikt in diverse televisieprogramma's. In 2001 won Tiersen met zijn muziek de World Soundtrack Award voor 'Best Original Soundtrack of the Year' en in 2002 een César Award voor 'Meilleure musique écrite pour un film'.
The Piano (sel.)
 • Big My Secret
 • The Heart Asks Pleasure First
De film ‘The Piano’ (1993) leverde een klassiek geworden soundtrack op. Het ontroerende verhaal speelt zich af in de negentiende eeuw en de muziek klinkt ook een beetje als uit die tijd. Hoe dat komt? Componist Michael Nyman stelde zich zijn muziek voor, zoals die in die tijd geïmproviseerd zou kunnen zijn.
Ambre
Lavinia Meijer (harp)
De Duitse muzikant en componist Nils Frahm maakte in korte tijd naam met zijn combinatie van klassieke en elektronische muziek. In 'Ambre' neemt Lavinia je mee naar een muzikale sprookjeswereld.
Hammers
Feico Deutekom (piano)
Drie duostukken
Feico Deutekom (piano) Lavinia Meijer (harp)
 • Obsolete Objects
 • Urban March
 • Totentanz
Meredith Monk is een Amerikaanse componiste, pianiste en zangeres. Ze componeert vooral voor haar eigen stem en ensemble waarmee ze sinds de jaren zestig de wereld rondtrekt. Ook schreef ze een aantal instrumentale werken, zoals deze twee duostukken.
Similar Motion
Feico Deutekom (piano) Lavinia Meijer (harp)
PAUZE
Les Chants Estivaux
Feico Deutekom (piano) Lavinia Meijer (harp)
'Les Chants Estivaux' voor twee piano's of harp en piano schreef Douwe Eisenga speciaal voor Lavinia Meijer en Feico Deutekom. Een betoverend stuk dat klinkt als een eeuwigdurende zomer.
Mishima Sonata
Feico Deutekom (piano)
Candyman (sel.)
Roep vijf keer ‘Candyman’ terwijl je voor een spiegel staat en er gebeuren de vreemdste dingen. Dat is grofweg de strekking van de beroemde griezelfilm ‘Candyman’ (1992). Philip Glass schreef de oorspronkelijke filmmuziek. Hoewel hij de Hollywood-productie maar twijfelachtig vond, staat hij nog altijd vierkant achter zijn muziek.
vrijdag 26 januari 2018, 20:00 uur

Lavinia Meijer krijgt carte blanche van de Edesche Concertzaal. Dat moet wel iets bijzonders worden! Beleef een sfeervol onderonsje met een van de beroemdste harpisten ter wereld. Solo en samen met pianist Feico Deutekom speelt Lavinia stukken die haar na aan het hart liggen. Dat varieert van muziek van Glass tot filmmuziek. Een concert met een fluwelen touch, waarin harp en piano tot schitterend samenspel komen.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 26 januari 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Koffie, drankjes inbegrepen;
 • Garderobe inbegrepen;
 • Luxe programmamagazine inbegrepen;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
 • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
 • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer