Jetty Podt (orgel) & Francine van der Heijden (sopraan) - Franse romantiek

Jetty Podt (orgel) & Francine van der Heijden (sopraan) - Franse romantiek

125 jaar Hendrik Andriessen

In 2017 was het 125 jaar geleden dat de Nederlandse componist Hendrik Andriessen werd geboren. Andriessen ontpopte zich tot een van de belangrijkste vernieuwers van de Nederlandse orgelmuziek. In seizoen 2017-2018 staat de Edesche Concertzaal stil bij deze eminente Nederlandse componist en organist. Organiste Jetty Podt en sopraan Francine van der Heijden zetten zijn muziek letterlijk centraal in dit concert met muziek uit de Franse romantiek.


Jetty Podt

Jetty Podt is stadsorganist van Nijmegen en organist aan de Stevenskerk. Daar bespeelt zij het beroemde König-orgel en de vier kleinere orgels. Zij maakte CD opnamen op het König-orgel met werken van Maurice Duruflé, Jan Welmers en Franz Liszt. Deze laatste CD kwam uit 2013 uit en ontving hoge waarderingen in de vakpers. Jetty Podt gaf orgelconcerten in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Brazilië en de Verenigde Staten. Zij maakt vaak bijzondere programma’s rond het orgel, bijvoorbeeld met literatuur en poëzie zoals het mirakelspel Mariken van Nieumeghen. In het Lisztjaar 2011 ontwierp zij een combinatie van beeldende kunst, literatuur en muziek in een programma rond Franz Liszt. In 2014 speelde zij een orgelconcert met spectaculaire videomapping door de Italiaanse lichtkunstenaars van GloWArp.


YouTube-tip


César Franck Harry Bannink Reynaldo Hahn Frédéric Chopin Hendrik Andriessen Ernest Chausson Jehan Alain Lili Boulanger Gabriel Fauré Jean Langlais zang OrgelPlus Ypma-orgel lied sopraan Orgel
vrijdag 2 februari 2018, 20:00 uur

Als een zachte sluimer na een mooie droom - zo klinken de liederen en orgelstukken van dit concert. Organiste Jetty Podt en sopraan Francine van der Heijden nemen je mee op een tocht door de warme en sensuele klanken van de Franse romantiek. Vocale pareltjes zoals het lied ‘Après un rêve’ en het ‘Pie Jesu’, beide van Fauré, staan naast orgelklassiekers als César Francks ‘Prélude, fugue et variation’ en ‘Litanies’ van Jehan Alain. Deze muziek mondt uit in een van de bekendste stukken van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen: ‘Magna res est amor’.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 2 februari 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Bij geselecteerde concerten: geniet na van het concert met gratis te downloaden tracks met uw ticketnummer;
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • Beluister de Radio 4 live uitzending van het openingsconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede (25 mei 2017);
 • Noteer in uw agenda: Tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede, 10 mei 2018 t/m 13 mei 2018, Hemelvaartsweekend.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer