Rising star Celine Cairo (Singer-songwriter)

Rising star Celine Cairo (Singer-songwriter)

Celine Cairo

Celine Cairo speelt en zingt vanavond nummers van haar nieuwe EP, nog niet eerder gehoorde nieuwe muziek en nummers van anderen. De schitterende akoestiek van de Edesche Concertzaal en de intieme sfeer beloven een gezellige, onvergetelijke avond.

Celine Cairo besloot op haar achttiende helemaal voor de muziek te gaan. Ze vormde een trio, en binnen een jaar gaf ze optredens gaf in het Concertgebouw Amsterdam, in de Carnegie Hall in New York, bij De Wereld Draait Door en op een TedX evenement. Het trio, met alleen gitaar, bas en alt-viool viel op en dankzij YouTube groeide Cairo's publiek tot honderdduizenden. In 2010 bracht ze haar eerste EP uit. Het nummer 'Got Me Good' werd grijsgedraaid door Edwin Evers, dj van Radio 538.

Tour door Nederland

Cairo studeerde daarnaast twee jaar zang aan het Conservatorium, waarna ze haar eigen weg insloeg. Ze kwam in contact met haar grote held, de Britse artiest en producer Fin Greenall (Fink). Onder zijn vleugels werkte ze anderhalf jaar aan haar liedjes en samen met hem nam ze uiteindelijk haar nieuwe EP 'Follow' op. Met haar volledige band tourt ze nu door heel Nederland. Vanavond in de nieuwe Edesche Concertzaal, één van Nederlands intiemste, gezelligste zalen met de schitterende concertvleugel Bösendorfer Imperial 290, waar ook deze avond op gespeeld wordt!

"Ik ben gegroeid in mijn muziek." vertelt Cairo, "Ik ben blij dat dat is opgepikt. Alles is een stapje groter gegaan. Het voelt nu veel volwassener." Lees het volledige interview!

Singersongwriter Follow EP zangeres band
donderdag 20 maart 2014, 20:00 uur

Kom luisteren naar rising star Celine Cairo in de nieuwe, intieme Edesche Concertzaal op de Veluwe met zeer mooie akoestiek. Celine Cairo lanceerde 27 november 2013 haar EP 'Follow' in Paradiso, die direct doorschoot naar de iTunes Top 10. Ze trad op in De Wereld Draait Door, TedX, The Hague Jazz en Carnegie Hall in New York. Neem deze kans en bestel nu kaarten!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
donderdag 20 maart 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
  • Gratis garderobe;
  • Gratis luxe programmamagazine;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • ECLive! Beluister het concert na afloop opnieuw in hoge kwaliteit (bij geselecteerde concerten);
  • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer