Emanuel Ax - Bach, Mozart, Liszt, Beethoven - Wereldpianisten

Emanuel Ax - Bach, Mozart, Liszt, Beethoven - Wereldpianisten

Wereldpianisten '22/'23

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '22/'23:

Wereldpianisten '21/'22

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '21/'22:

Emanuel Ax

Aanstekelijk, eerlijk, door en door muzikaal en authentiek; het zijn maar een paar steekwoorden in de pers die het spel van Emanuel Ax beschrijven. Beleef deze goudeerlijke meesterpianist in muziek die hem zeer na aan het hart ligt. NRC Handelsblad schreef eerder over hem: “Hij benadert de muziek vanuit een allesomvattende zachtmoedigheid. Hij houdt van elke noot die hij speelt. Zijn instrumentale bagage en zijn uitzonderlijke muzikale drive maken hem tot de Rolls-Royce onder de pianisten: sterk en dynamisch, glanzend en subtiel, in staat om zelfs de meest onherbergzame muzikale landschappen te doorkruisen met koninklijke souplesse.”


Emanuel Ax: “Ik zit op yoga om mijn nervositeit te bestrijden“
Ax zelf is in de eerste plaats een harde werker, die nog dagelijks zo’n vier tot vijf uur per dag achter de piano zit om zijn schijnbaar moeiteloze techniek op peil te houden en zijn zenuwen onder controle te houden. „Als ik niet hard studeer voel ik me reddeloos verloren. Kort geleden ben ik op yogales gegaan om mijn nervositeit te bestrijden. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om concerten te geven.” 
(Lees het interview met Emanuel Ax.)


Beethovens ‘Waldstein-Sonate’

Emanuel Ax neemt op zaterdag 17 maart een handvol klassiekers mee, variërend van Bachs ‘Vijfde Partita’ en Mozarts 'Sonate KV 533' tot muziek van Liszt en Beethovens beroemde ‘Waldstein-Sonate’. Dit laatste werk dankt zijn bijnaam aan Beethovens vriend en mecenas Graaf Ferdinand Ernst Gabriel von Waldstein. Samen met de ‘Sonata Appassionata’ en de ‘Hammerklavier-Sonate’ behoort de ‘Waldstein-Sonate’ tot Beethovens meest veeleisende composities.


YouTube-tip


piano Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital Johann Sebastian Bach Wolfgang Amadeus Mozart Ludwig van Beethoven Franz Liszt Waldstein Petrarca Sonnet Pianosonate
zaterdag 17 maart 2018, 20:00 uur

Meesterpianist Emanuel Ax behoort al tientallen jaren tot de absolute wereldtop onder de pianisten. Hij speelde samen met legendarische musici als Yo-Yo Ma en Isaac Stern. Kenners prijzen de Pools-Amerikaanse pianist om zijn poëtische spel en briljante techniek. In de Edesche Concertzaal speelt Emanuel Ax een staalkaart van zijn repertoire, variërend van Bachs 'Vijfde Partita' tot Beethovens beroemde 'Waldstein-Sonate'.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 17 maart 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer