Lorenzo Gatto (viool) & Julien Libeer (piano) - Beethoven, Schubert, Grieg

Lorenzo Gatto (viool) & Julien Libeer (piano) - Beethoven, Schubert, Grieg

Lorenzo Gatto

De carrière van de Belgisch-Italiaanse violist Lorenzo Gatto kent eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Op zijn twaalfde schreef hij zich in bij het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Via de Muziekkapel Koningin Elisabeth ging Gatto naar het Conservatorium te Wenen en tijdens de finaleweek van het Koningin Elisabeth-concours 2009 won hij de publieksprijs. Zijn uitverkiezing tot Rising Star 2010 voerde hem langs alle grote Europese Concertzalen. In de Edesche Concertzaal speelt hij samen met dat andere Belgische muziekfenomeen: Julien Libeer.


Julien Libeer

Visionair. Vernieuwend. De complete muzikant. Over Julien Libeer zijn veel grote woorden gesproken. Met die eerbetonen houdt de Belgische pianist zich echter niet zo bezig. Liefde voor muziek is wat voor hem telt. Voor de tweede keer is Julien Libeer in de Edesche Concertzaal aan de Bösendorfer Imperial te horen. “Wat een speciaal instrument”, vertelde hij na zijn debuut. Samen met Lorenzo Gatto neemt hij je dit keer mee door meeslepende vioolsonates van Beethoven, Schubert en Grieg.


Beethoven en Grieg

De vioolsonate als een symfonie voor viool en piano. Zoiets moet Beethoven voor ogen hebben gehad toen hij zijn ‘Frühlingssonate’ componeerde. En inderdaad, het is zijn eerste vioolsonate met niet de gebruikelijke drie, maar met vier delen, net als in een symfonie. Vanwege het lente-achtige karakter van het stuk kreeg het al snel de bijnaam ‘Frühlingsonate’. Wat dat betreft zou je Griegs ‘Derde Vioolsonate’ met gemak zijn meest ‘Noorse’ vioolsonate kunnen noemen. In elk van de delen grijpt hij terug op melodieën en ritmes uit de Noorse volksmuziek.


YouTube-tip


piano vleugel viool Bösendorfer Imperial Ludwig van Beethoven Franz Schubert Edvard Grieg vioolsonates Frühling
vrijdag 13 april 2018, 20:00 uur

Violist Lorenzo Gatto en pianist Julien Libeer nemen je mee in beroemde vioolsonates van Beethoven. Naast een sfeervolle vioolsonate van Schubert klinkt ook Griegs ‘Derde Vioolsonate’ - muziek net zo overweldigend als een tocht langs de Noorse fjorden. Deze twee toonaangevende Belgische musici hebben al heel wat sporen verdiend. Naast hun individuele carrières vormen ze samen een fantastisch duo; zo namen ze alle vioolsonates van Beethoven op. Ze ontvingen daarvoor de Diapason d'Or, de belangrijkste Franse onderscheiding voor klassieke muziekopnames. Een duo waarvan je niet genoeg kunt horen!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 13 april 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal, dé concertzaal op de Veluwe. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, één van de mooiste concertvleugels van Nederland met de allerbeste musici. Vanaf een uur voor aanvang van het concert bent u welkom in de Edesche Concertzaal, voor bijvoorbeeld een kopje koffie vooraf. Let op: tijdens de uitvoering verlenen wij geen toegang tot de concertzaal. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

 • Online veel betalingsmogelijkheden;
 • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
 • Gratis koffie/drankjes/pauzehapjes;
 • Gratis garderobe;
 • Gratis luxe programmamagazine;
 • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
 • ECLive! Bij geselecteerde concerten: geniet na van het concert met gratis te downloaden tracks met uw ticketnummer;
 • Geniet van het Edesche Concertzaal Diner bij het naastgelegen sfeervolle restaurant Buitenzorg;
 • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL Tickets;
 • Beluister de Radio 4 live uitzending van het openingsconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival Ede (25 mei 2017);
 • Noteer in uw agenda: Tweede Internationaal Kamermuziek Festival Ede, 9 mei 2018 t/m 13 mei 2018, Hemelvaartsweekend.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer