Nino Gvetadze - Schuberts 'Wanderer Fantasie' - Wereldpianisten

Nino Gvetadze - Schuberts 'Wanderer Fantasie' - Wereldpianisten

Wereldpianisten '23/'24

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '23/'24:

Wereldpianisten '24/'25

Dit concert is al geweest. Bekijk hieronder de serie Wereldpianisten '24/'25:

Een greep uit het programma:

Schubert - Wanderer-Fantasie, D 760 

Debussy - Clair de lune

Prokofjev - Pianosonate nr. 2, op. 14


Nino Gvetadze

Besluit samen met artist in residence Nino Gvetadze het seizoen in de Edesche Concertzaal. Deze Georgische meesterpianiste heeft al heel wat muziekliefhebbers in haar hart gesloten. Ook op de jury van het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours maakte ze in 2008 enorme indruk. Ze ging niet alleen met de tweede prijs naar huis, maar won ook de persprijs én de publieksprijs! In de Edesche Concertzaal ontroert Nino Gvetadze met meeslepende stukken van Schubert, Debussy en Prokofjev.


Nino Gvetadze over het pianist zijn:
"Als musicus moet je oprecht zijn; niet alleen naar de muziek en de componist, maar ook naar jezelf en het publiek. Met je eigen emoties en ervaringen vorm je als het ware de verbindende schakel tussen de muziek en het publiek."
(Lees het interview met Nino Gvetadze.)

Schubert, Debussy en Prokofjev

Nino Gvetadze zou je de pianist van de muzikale sfeer kunnen noemen. In dit adembenemende recital neemt ze je mee op een avontuurlijke tocht langs verschillende stemmingen en emoties. Schuberts robuuste ‘Wanderer Fantasie’ en subtiele ‘Moments musicaux’ bijvoorbeeld klinken als twee zijden van dezelfde medaille. Prokofjevs imposante ‘Tweede Pianosonate’ op zijn beurt vormt een intrigerend contrast met de impressionistische klankwereld van Debussy’s ‘Clair de lune’ en ‘L’Isle joyeuse’.


YouTube-tip


piano Bösendorfer Imperial 290 Wereldpianisten vleugel Pianorecital artist in residence Claude Debussy Wanderer Fantasie Moments musicaux Sergej Prokofjev Sergei Prokofiev Franz Schubert Grachtenfestival 2017 Prinsengrachtconcert
zaterdag 21 april 2018, 20:00 uur

Kom tot rust bij wereldpianiste Nino Gvetadze. Wanneer ze achter de vleugel plaatsneemt straalt ze een ongelooflijke kalmte uit, die volkomen samenvalt met haar spel. Technische perfectie gecombineerd met een grote innerlijke poëzie. “Een geboren pianiste, die de kunst verstaat om zelfs tijdens de meest halsbrekende passages tot het hart te spreken”, schreef NRC Handelsblad. Aan de Bösendorfer Imperial ‘spreekt’ ze met Schuberts verstilde ‘Moments musicaux’ en Prokofjevs stormachtige ‘Tweede Sonate’. Als je haar eenmaal hebt gehoord, wil je blijven luisteren.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zaterdag 21 april 2018, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer