Jong Nederlands pianotalent: Martin Oei en Juliette-Constance Riebeek

Jong Nederlands pianotalent: Martin Oei en Juliette-Constance Riebeek

Martin Oei en Juliette-Constance Riebeek

Top pianisten van morgen ontmoeten de Bösendorfer Imperial. Te gast zijn Martin Oei (18) en Juliette-Constance Riebeek (12). Beiden gelden als grote beloften onder de jongste lichting Nederlandse pianotalenten. De afgelopen jaren maakten ze hun opwachting op grote Nederlandse concertpodia en festivals.

Martin Oei bij De Wereld Draait Door


Oosterse sferen

In dit pianorecital nemen Martin Oei en Juliette-Constance Riebeek u mee naar de sprookjesachtige wereld van Oost-Europa en Rusland. Kennen we Tsjaikovski vooral als orkestcomponist, vanmiddag is hij te beluisteren in een aantal prachtige pianocomposities, zoals twee deeltjes uit zijn cyclus Seizoenen. Balakirjev slaat een brug naar de oosters getinte wereld van het Kaukasische platteland.


Over Martin Oei

Met zijn 18 jaar sleepte Martin Oei al heel wat prijzen in de wacht, zoals die van het Prinses Christina Concours en de Young Pianist Foundation. Hij speelde in Duitsland, België, in het Concertgebouw, tijdens de opening van het Rijksmuseum, in Vredenburg Utrecht, op het Grachtenfestival van Amsterdam. Paul Witteman interviewde Martin op Radio 4 in het programma Pianistenuur.

"Het publiek verwacht een mooi concert en dat wil ik ook bieden. Ik wil laten horen hoe complex, veelzijdig en ontroerend klassieke muziek kan zijn. Laatst speelde ik in een verzorgingstehuis. Daar zijn mensen die dement zijn of niet meer kunnen lopen. Toch genoten ze ontzettend van de muziek. Een demente mevrouw, die zich niets meer kon herinneringen, zong mee met de muziek. Toen was ze opeens weer helder. Prachtig om mee te maken, wat muziek kan doen."


Over Juliette-Constance Riebeek

Juliette-Constance Riebeek kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Momenteel studeert ze piano aan de Sweelinck Academie en won - amper 12 jaar) in januari van dit jaar de tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours West 2 (12 t/m 14 jaar). Bij de landelijke halve finale kreeg ze een Eervolle Vermelding.


piano vleugel Bösendorfer Imperial 290 Mikolaj Balakirjev Anatolij Ljadov Peter Iljitsj Tsjaikovski Sergej Rachmaninov Ludwig van Beethoven BOL Concerten Wereldpianisten zondagmiddag Dimitry Kabalevski
zondag 29 juni 2014, 15:00 uur

Jonge top pianisten ontmoeten de Bösendorfer Imperial. Te gast zijn Martin Oei (18) en Juliette-Constance Riebeek (12). Beiden timmeren hard aan de weg en gelden als dé grote beloften onder de jongste lichting Nederlandse pianotalenten.

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
zondag 29 juni 2014, 15:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer