Kamerkoor Musica Vocale - Regers Requiem

Kamerkoor Musica Vocale - Regers Requiem
Regers Requiem
Twee zielen één gedachte. Max Reger en Peter Cornelius lieten zich allebei inspireren door het gedicht 'Requiem' van Friedrich Hebbel. Toch leverde het twee totaal verschillende composities op. Cornelius maakte een werk voor koor a capella, Reger daarentegen schreef een werk voor zangstem, koor en groot orkest. Speciaal voor Musica Vocale maakte componist en organist Andries van Rossem een bewerking voor piano vierhandig en harmonium, waarmee Regers Requiem ook in kleinere zalen kan worden uitgevoerd. In de Edesche Concertzaal klinkt de eerste uitvoering!

Wereldpremière: Zo laat van Trevor Grahl
Uniek is de première van het werk Zo Laat, dat de Canadese componist Trevor Grahl speciaal voor Musica Vocale schreef. Dit werk is het derde deel uit de cyclus 'Levensliederen' op teksten van Micha Hamel. De teksten in deze cyclus gaan alle over het thema ‘dood’. Dit derde deel is een hervertelling van Goethe’s Erlkönig. Het is een klankzetting van de angstige geluidsomgeving van Schuberts toonzetting, geplaatst in een hedendaags decor. Een werk met veel ‘knipogen’.

Kamerkoor Musica Vocale, o.l.v. Rob Vermeulen
Saskia Regtering, mezzosopraan
Michael Wilmering, bariton
Cathelijne Maat, piano
Rik Helmes, piano
Dirk Luijmes, harmonium 

Beluister één van 's werelds mooiste vleugels

Rik Helmes speelt op één van 's werelds mooiste vleugels in de nieuwe Edesche Concertzaal: de Bösendorfer Imperial 290. Deze tot acht octaven uitgebreide vleugel is bijna 3 meter lang, en geeft mede daardoor een schitterende klank. In Nederland is deze concertvleugel alleen in de nieuwe Edesche Concertzaal te vinden. Anna Tyshayeva, uit onze serie 'Wereldpianisten', merkte over deze vleugel op: "Real excellent", Wibi Soerjadi over de combinatie met deze concertzaal: "fenomenale akoestiek" en anderen: "alles is perfect". Na zijn eerste concert in de Edesche Concertzaal was Jan Vayne razend enthousiast: "Fantastische sfeer, prachtige vleugel/orgel!"

De nieuwe Bosendorfer Imperial 290
De nieuwe Bösendorfer Imperial 290, één van 's werelds mooiste vleugels.


Kom luisteren in de intieme Edesche Concertzaal

De Edesche Concertzaal is bezig met zijn eerste seizoen, het try out seizoen. Volledig ongesubsidieerd is in korte tijd een mooie concertzaal, zeer geschikt voor kamermuziek, tot stand gekomen. Bezoek de Edesche Concertzaal, zowel voor het Edese publiek als voor bezoekers uit heel Nederland de moeite van het bezoeken waard. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer centraal gelegen en zeer makkelijk te bereiken.

Edesche Concertzaal
De nieuwe Edesche Concertzaal.


Edesche Concertzaal
De nieuwe Edesche Concertzaal, gezien vanaf Balkon Noord.


Peter Cornelius Nikolaj Medtner Hugo Wolf Requiem Max Reger Trevor Grahl koor piano Harmonium
vrijdag 24 januari 2014, 20:00 uur

Kamerkoor Musica Vocale inspireert niet alleen luisteraars maar ook vooraanstaande componisten. Speciaal voor Musica Vocale maakte componist en organist Andries van Rossem een bewerking van Regers Requiem voor piano vierhandig en harmonium, waarmee het werk eveneens in kleinere zalen kan worden uitgevoerd. Ook Trevor Grahl schreef een werk voor Musica Vocale dat nu voor het eerst klinkt. Wees erbij!

Waar en wanneer

Aanvangstijd:
vrijdag 24 januari 2014, 20:00 uur

De Edesche Concertzaal. Ongehoorde akoestiek, intieme schoonheid, een prachtige Bösendorfer Imperial concertvleugel en de allerbeste musici. De Edesche Concertzaal is ongesubsidieerd en wordt mede mogelijk gemaakt door DagjeWeg.NL.

  • Online veel betalingsmogelijkheden;
  • Podium Cadeaukaart OK, ook online;
  • Koffie, drankjes inbegrepen;
  • Garderobe inbegrepen;
  • Luxe programmamagazine inbegrepen;
  • Gratis en betaalde parkeermogelijkheden in de nabije omgeving;
  • Subsidievrij en onafhankelijk. Sponsor: DagjeWeg.NL;
  • NPO Radio 4 zendt regelmatig uit vanuit de Edesche Concertzaal. Luister opnieuw naar bv. IKFE 2017 en IKFE 2018 of Brodsky Quartet;
  • Op een bezoek aan de Edesche Concertzaal zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD van toepassing.

Edesche Concertzaal

Amsterdamseweg 9, Ede

Routebeschrijving: Auto Openbaar vervoer